Kategória

Kézművesek, alkotók bemutatkozása

DIY, Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Melegh Andrea selyemfestőművész

Melegh Andrea selyemfestő alkotásaira fókuszálunk, ahol életre kelnek a színek, és a formák. Magukba szippantva azt kiáltják a világba: örülj a pillanatnak! Hol apró manóházak, hol indás–tekergős fantáziavirágok, máskor a tengeróceánok mélyvilágának albérlői vagy az őszi–tavaszi virágoskertek lakói közvetítik a derűt és a jókedvet.

Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Rózsakerti Anita kerámiaszobrász

Ki is vagyok ebben a nagyvilágban? Rózsakerti Anita agyagszobrász
Már születésemben óta hordozom az agyag szeretetét. Az anyai dédapám fazekas volt Hódmezővásárhelyen, így a génjeimben örököltem az agyad iránti mélyről fakadó szeretetemet. A fekete kerámia mesterségét Mohácson Molnár József műhelyében tanultam, az akkor már nagyon idős Kulutácz Mátyás fazekasmestertől. A mázazást Villányba az Palotás Béla-Ábrásits Mária műhelyében sikerült kitanulnom.
Maga a korongozás volt az alapja – az igazi szerelemnek – a korongozott szobrászatnak, amelyet Kovács Margit munkája lobbantott lángra bennem már kisgyerekként. Tőle sajnos nem leshettem műhelytitkokat, így önmagam képeztem autodidakta módon.

Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Tihanyi Péter Pál üvegművész

A nevem Tihanyi Péter Pál (egyéni vállalkozó)
Ólmozott üvegablak készítő és üvegfestő. Foglalkozom egyedi díszüveg tervezés-kivitelezéssel, restaurálással, üvegolvasztással, üvegcsiszolással, díj készítéssel. Illetve fuzionáltam az üvegmunkát és asztalos munkával egy helyen.

Valójába mögöttem egy állandóan változó, útkereső alkotó tevékenység áll, amely tevékenység nem szűkíthető le konkrét tárgyi témákra.
Egy-két kivételtől eltekintve a megrendelők igényeire reflektálva próbálok olyan tárgyi értéket létrehozni, aminek látványa, vagy használata engem és másokat is megelégedéssel tölt el.

Karácsonyi ajánlat, Kézművesek, alkotók bemutatkozása

Bűbájos ünnepi dekorok az Artisan Produktumtól

Sok embernek a munkája és a tevékenysége korlátozódott, így úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk mi ehhez mérten segítséget nyújtani.
Ajánlunk és felhívjuk a figyelmeteket számos olyan hazai alkotóra és kézművesre, akinek a meseszép termékeivel a saját otthonomat feldíszíteném vagy ízléses ajándék gyanánt szeretteimet meglepném.
Ha igazán ikonikus hazai karácsonyi vásárra gondolunk, akkor mindenkinek eszébe jut a Vörösmarty téren rendezett ünnepi kézműves forgatag. Ott találkozhattatok már az Artisan Produktum szemet és lelket gyönyörködtető, fából készült és egyedi grafikával ellátott termékeivel.