Kategória

Kézművesek, alkotók bemutatkozása

Kézművesek, alkotók bemutatkozása

10 kérdés 20 kép – Kovács Gabriella, Pipacs Kerámia

Egyre erőteljesebben kopogtat már a tavasz az ablakunkon a bolondos áprilisi hónap szélsőségeivel. Hol vékony pólóban tárjuk szét karjainkat és fogadjuk be ezen évszakra oly jellemző kellemes ingereket. Hol vastagabb kabátba bújva lehajtott fejjel menetelünk a fagyos és szelesebb utcán a magunk útjait róva. Közhelyesen legyintve… szeszélyes, mint az áprilisi időjárás.

Most Kovács Gabriella alkotásai kerülnek a fókuszba, ahol a mesés képzeletszülte tündérvilága és csodaszép kerámia virágai mögül megpróbálom előcsalogatni, napfényre hívni és bemutatni az alkotói vénájának az eredetét.

DIY, Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Békési Edina Katalin keramikus

Folytatódik bemutató riportsorozatunk, ahol vizuális értékeket teremtő, őrző alkotókkal, művészekkel ismerkedhettek meg.
Most is, mint előtte néhányszor virtuálisan bekopogtatok általam kiválasztott alkotói műhelyajtókon. Az ott készült vagy épp születés alatt lévő kézműves csodákat megcsillannak leírt soraimon és a fotókon keresztül. Mondatokba formálom az általuk megélt történeteket és érdekes sorsfordulatokat. Mindezt úgy, hogy a mellékelt képeik által érezzétek is ennek a meghitt hangulatát és melegségét. Mögé tudjatok tekinteni a színfalaknak, hiszen az érdemi munka ott történik.
Célom, hogy jobban megismerjétek Őt, mint alkotót, mint ötletgazdát, mint művészt, mint magát az embert.

Most Békési Edina Katalin alkotásai kerülnek nálam fókuszba, ahol az angyalarcú kerámia hölgykoszorú mögül megpróbálom előcsalogatni, napfényre hívni és bemutatni az alkotói véna eredetét.

DIY, Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Melegh Andrea selyemfestőművész

Melegh Andrea selyemfestő alkotásaira fókuszálunk, ahol életre kelnek a színek, és a formák. Magukba szippantva azt kiáltják a világba: örülj a pillanatnak! Hol apró manóházak, hol indás–tekergős fantáziavirágok, máskor a tengeróceánok mélyvilágának albérlői vagy az őszi–tavaszi virágoskertek lakói közvetítik a derűt és a jókedvet.

Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Rózsakerti Anita kerámiaszobrász

Ki is vagyok ebben a nagyvilágban? Rózsakerti Anita agyagszobrász
Már születésemben óta hordozom az agyag szeretetét. Az anyai dédapám fazekas volt Hódmezővásárhelyen, így a génjeimben örököltem az agyad iránti mélyről fakadó szeretetemet. A fekete kerámia mesterségét Mohácson Molnár József műhelyében tanultam, az akkor már nagyon idős Kulutácz Mátyás fazekasmestertől. A mázazást Villányba az Palotás Béla-Ábrásits Mária műhelyében sikerült kitanulnom.
Maga a korongozás volt az alapja – az igazi szerelemnek – a korongozott szobrászatnak, amelyet Kovács Margit munkája lobbantott lángra bennem már kisgyerekként. Tőle sajnos nem leshettem műhelytitkokat, így önmagam képeztem autodidakta módon.

Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Tihanyi Péter Pál üvegművész

A nevem Tihanyi Péter Pál (egyéni vállalkozó)
Ólmozott üvegablak készítő és üvegfestő. Foglalkozom egyedi díszüveg tervezés-kivitelezéssel, restaurálással, üvegolvasztással, üvegcsiszolással, díj készítéssel. Illetve fuzionáltam az üvegmunkát és asztalos munkával egy helyen.

Valójába mögöttem egy állandóan változó, útkereső alkotó tevékenység áll, amely tevékenység nem szűkíthető le konkrét tárgyi témákra.
Egy-két kivételtől eltekintve a megrendelők igényeire reflektálva próbálok olyan tárgyi értéket létrehozni, aminek látványa, vagy használata engem és másokat is megelégedéssel tölt el.

Karácsonyi ajánlat, Kézművesek, alkotók bemutatkozása

Bűbájos ünnepi dekorok az Artisan Produktumtól

Sok embernek a munkája és a tevékenysége korlátozódott, így úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk mi ehhez mérten segítséget nyújtani.
Ajánlunk és felhívjuk a figyelmeteket számos olyan hazai alkotóra és kézművesre, akinek a meseszép termékeivel a saját otthonomat feldíszíteném vagy ízléses ajándék gyanánt szeretteimet meglepném.
Ha igazán ikonikus hazai karácsonyi vásárra gondolunk, akkor mindenkinek eszébe jut a Vörösmarty téren rendezett ünnepi kézműves forgatag. Ott találkozhattatok már az Artisan Produktum szemet és lelket gyönyörködtető, fából készült és egyedi grafikával ellátott termékeivel.