Kategória

Adventi hangolódás

Adventi hangolódás, DIY, Hazai otthonok, Lakásdekoráció, Olvasói rovat, Otthontúrák

OLVASÓI ROVAT: Első karácsony egy vidéki otthonban

OLVASÓI ROVAT: Első karácsony egy vidéki otthonban

“Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” | Márai Sándor

Kedves olvasónk, Dr. Bihari Gabriella Eszter posztja

Adventi hangolódás, DIY, Hazai otthonok, Lakásdekoráció, Olvasói rovat, Otthontúrák

OLVASÓI ROVAT: Erős színek – így használd! Ünnepi díszbe burkolt otthon

OLVASÓI ROVAT: Erős színek – így használd! Ünnepi díszbe burkolt otthon

Mozgalmas, nőies és egyszerre elegáns – ezeket közvetíti a PIROS puszta látványa, ha a lakberendezésben alkalmazzuk.
A legszebb hatást akkor lehet elérni, ha a dekorációs elemekből és bútorokból hasonló stílusúakat helyezel el az adott térben, esetleg jól társítja őket fekete, szürke vagy fehér darabokkal.

Kedves putnoki olvasónk, Ádám Zoltánné Judit posztja

Adventi hangolódás, DIY, Hazai otthonok, Lakásdekoráció, Olvasói rovat, Otthontúrák

OLVASÓI ROVAT: Tiszafából fenyőfa

OLVASÓI ROVAT: Tiszafából fenyőfa

“De jó volna mindent, mindent elfeledni, de jó volna játszadozó gyermek lenni. Igaz hittel, gyermek szívvel a világgal kibékülni, szeretetben üdvözülni. Ha ez a szép rege igaz hitté válna; Óh de nagy boldogság szállna a világra.” | Ady Endre

Kedves balatonfüredi olvasónk, Havasi Bea posztja

Adventi hangolódás, Európai otthonok, Lakásdekoráció, Lakberendezés, Lakberendezési stílusok, Nagy alapterületű otthonok (100m2 felett), Otthontúrák, Rusztikus, Spanyolország

Spanyol rusztikus otthon karácsonyi díszben

Spanyolországba, gironai Sant Martí de Llémenában járunk.
A téli évszakban ebben a térségben sincs mindenhol farkasordító hideg és nagy pelyhekben szállingáló hó, viszont az ünnepi dekoráció nagyon fontos kiegészítője az otthonoknak.
Ezt a rusztikus stílusjegyekkel teli ünnepi házat nagyon hangulatos, természetes stílussal ruházták fel, színeiben is törekedtek ennek megjelenítésére, melyet kombináltak az arany eleganciájával.
Most lépjünk beljebb ebbe a kőházba, mely megnyitja előttünk kapuit, hogy elvarázsoljon ünnepi hangulatával.

Adventi hangolódás, DIY, Lakásdekoráció

A Negyedik – Meghitt adventi vasárnapok

Ez az év nem az anyagi fejlődésről szólt. Az élet gondoskodott arról, hogy ha szép szóval nem megy, erővel lassítson le minket, és segített áthelyezni a fókuszt. Elsősorban az érzelmi gazdagodás lehetősége felé állt nyitva a kapu, és ez teljesen független volt a külső körülményektől, ám nem magától történt, elhatározás, döntés kérdése volt mindig is.
Elhatározom, hogy ezentúl csak a jót fogom keresni mindenkiben, és ha nem úgy szól hozzám, ahogy szeretném, nyugtázom annyival, hogy biztosan csak rossz napja van. (“Haladók” ilyenkor esetleg megkérdezhetik, segíthetnek-e esetleg valamiben…) Néha elég egy mosoly, néha elég csak annyit mondani: “Semmi baj!”.
Idillinek hangzik? Közhelyes? Utópiának érzitek?
Lehet…

Adventi hangolódás, DIY, Étkező, Klasszikus, Lakásdekoráció, Lakberendezés

Milyenek is az ünnepi díszbe öltöztetett székek?

A legfinomabb sikerült karácsonyi ételek is képesek veszítenek az élvezeti értékükből, ha nem megfelelően tálaljuk az ünnepi díszbe burkolt asztalra. Az ízlésesen megterített és kidekorált asztal puszta látványa – bármilyen étel esetén – csak még tovább fokozza az ünnepi étkezés hangulatát.
Általában az asztalok vannak fókuszba helyezve, de mi most picit elkanyarodunk kifejezetten a székek irányába.

Adventi hangolódás, DIY, Lakásdekoráció

A Harmadik – Meghitt adventi vasárnapok

Ahogy egy közmondás tartja, a békés tenger nem nevel ügyes hajósokat. Ha semmiért nem kell megküzdenünk, belefásulunk a mindennapokba, azok csak eltelnek anélkül, hogy különösebb sikerélmény ért volna, anélkül, hogy valami újat teremthettünk volna, amilyen még soha előtte nem volt. Pedig az egyik legjobb örömforrás az alkotás, és most nem feltétlen a tárgyakra gondolok, sokkal inkább új helyzetek, új kapcsolatok létrehozására. A bizalom megelőlegezésére, segítség nyújtására és mindkettő elfogadására, mert az elfogadás is egy külön tudomány. Nagyon keveseknek megy.

Adventi hangolódás, DIY, Lakásdekoráció

A Második – Meghitt adventi vasárnapok

Ma december 6-án, vasárnap ismét egy gyertya lángja lobban fel, ismét egy lépéssel közelebb a karácsony eljöveteléhez. Ez a gyertya most a reményt szimbolizálja. Elcsendesedett lélekkel mi is fel­készüljünk erre az eljövetelre, miközben a remény lángját éb­­ren tartjuk önmagunkban.
A második gyertya meggyújtásával kétszeresére nő a fény, és az eltelt idő egyre több értékes tartalmat ragaszt az adventi vasárnaphoz.
A második pislogó fény most beköltözik otthonainkba, és ezzel együtt a reménység is beragyogja a szívünket.

Adventi hangolódás, DIY, Lakásdekoráció

Az Első – Meghitt adventi vasárnapok

Egy számomra is nagyon izgalmas feladatra vállalkoztam, hiszen most lesz az első adventünk itt. Gondoltam, hogy picit másképpen szeretném ezt megülni, vagy megtartani, vagy közölni felétek.
Természetesen gyönyörű képeket így is mutatok Nektek, de több lelkiséggel tölteném fel az írásokat. Sokkal személyesebb tartalommal közvetíteném felétek, melyek adódhatnak kellemesen megélt emlékfoszlányokból vagy mélységekbe lenyúló önmagunk vizsgálatából.
Szeretnénk a képeink és soraink által nyugalmat, békességet, harmóniát sugallni és ha már pár ember lelkét megrezgetjük, akkor már volt értelme munkánknak.