Kategória

DIY

Kézművesek, alkotók bemutatkozása

10 kérdés 20 kép – Kovács Gabriella, Pipacs Kerámia

Egyre erőteljesebben kopogtat már a tavasz az ablakunkon a bolondos áprilisi hónap szélsőségeivel. Hol vékony pólóban tárjuk szét karjainkat és fogadjuk be ezen évszakra oly jellemző kellemes ingereket. Hol vastagabb kabátba bújva lehajtott fejjel menetelünk a fagyos és szelesebb utcán a magunk útjait róva. Közhelyesen legyintve… szeszélyes, mint az áprilisi időjárás.

Most Kovács Gabriella alkotásai kerülnek a fókuszba, ahol a mesés képzeletszülte tündérvilága és csodaszép kerámia virágai mögül megpróbálom előcsalogatni, napfényre hívni és bemutatni az alkotói vénájának az eredetét.

DIY, Kézművesek, alkotók bemutatkozása, Lakásdekoráció

10 kérdés 20 kép – Békési Edina Katalin keramikus

Folytatódik bemutató riportsorozatunk, ahol vizuális értékeket teremtő, őrző alkotókkal, művészekkel ismerkedhettek meg.
Most is, mint előtte néhányszor virtuálisan bekopogtatok általam kiválasztott alkotói műhelyajtókon. Az ott készült vagy épp születés alatt lévő kézműves csodákat megcsillannak leírt soraimon és a fotókon keresztül. Mondatokba formálom az általuk megélt történeteket és érdekes sorsfordulatokat. Mindezt úgy, hogy a mellékelt képeik által érezzétek is ennek a meghitt hangulatát és melegségét. Mögé tudjatok tekinteni a színfalaknak, hiszen az érdemi munka ott történik.
Célom, hogy jobban megismerjétek Őt, mint alkotót, mint ötletgazdát, mint művészt, mint magát az embert.

Most Békési Edina Katalin alkotásai kerülnek nálam fókuszba, ahol az angyalarcú kerámia hölgykoszorú mögül megpróbálom előcsalogatni, napfényre hívni és bemutatni az alkotói véna eredetét.

DIY, Hazai otthonok, Olvasói rovat

OLVASÓI ROVAT: Egy csodaszép kemence, melyet apai kéz készített a lányának

OLVASÓI ROVAT: Egy csodaszép kemence, melyet apai kéz készített a lányának

Régebben el sem tudták képzelni az életüket kemence nélkül, hiszen számos otthoni tevékenységnek szerves része volt.
Vidéken anno szinte minden otthon falai között megtalálható volt. Hol épp a csábító illatú kenyér, vagy finomabbnál finomabb sütemények, húsok, egytálételek is megsültek benne.
Mostanában pedig talán a pizzasütés miatt lett ismét népszerűbb használati tárgy az otthonokban.
A régmúlt idők meghitt hangulata és napjaink talán egyik kedvenc étele miatt egyre többen döntenek úgy, hogy az otthonukban is építenek egy kemencét.

Kedves balatonfüredi olvasónk, Havasi Bea posztolta ki

DIY, Hazai otthonok, Konyha, Olvasói rovat, Otthontúrák

OLVASÓI ROVAT: Egy koros bútordarab ráncfelvarrása

OLVASÓI ROVAT: Egy koros bútordarab ráncfelvarrása

Már egy ideje reneszánszát éli a kreatív értékmentés, mely által újjávarázsolnak az idő vasfoga által kikezdett bútordarabokat.
Napjainkra hatalmas mozgalommá nőtte ki magát a kreatív hobbi technika, a bútorfestés, melyet ma már sokan hivatásszerűen is űznek.

Kedves olvasónk, Gyarmath Anett posztja

Adventi hangolódás, DIY, Hazai otthonok, Lakásdekoráció, Olvasói rovat, Otthontúrák

OLVASÓI ROVAT: Első karácsony egy vidéki otthonban

OLVASÓI ROVAT: Első karácsony egy vidéki otthonban

“Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” | Márai Sándor

Kedves olvasónk, Dr. Bihari Gabriella Eszter posztja

Adventi hangolódás, DIY, Hazai otthonok, Lakásdekoráció, Olvasói rovat, Otthontúrák

OLVASÓI ROVAT: Erős színek – így használd! Ünnepi díszbe burkolt otthon

OLVASÓI ROVAT: Erős színek – így használd! Ünnepi díszbe burkolt otthon

Mozgalmas, nőies és egyszerre elegáns – ezeket közvetíti a PIROS puszta látványa, ha a lakberendezésben alkalmazzuk.
A legszebb hatást akkor lehet elérni, ha a dekorációs elemekből és bútorokból hasonló stílusúakat helyezel el az adott térben, esetleg jól társítja őket fekete, szürke vagy fehér darabokkal.

Kedves putnoki olvasónk, Ádám Zoltánné Judit posztja

Adventi hangolódás, DIY, Hazai otthonok, Lakásdekoráció, Olvasói rovat, Otthontúrák

OLVASÓI ROVAT: Tiszafából fenyőfa

OLVASÓI ROVAT: Tiszafából fenyőfa

“De jó volna mindent, mindent elfeledni, de jó volna játszadozó gyermek lenni. Igaz hittel, gyermek szívvel a világgal kibékülni, szeretetben üdvözülni. Ha ez a szép rege igaz hitté válna; Óh de nagy boldogság szállna a világra.” | Ady Endre

Kedves balatonfüredi olvasónk, Havasi Bea posztja

Adventi hangolódás, Európai otthonok, Lakásdekoráció, Lakberendezés, Lakberendezési stílusok, Nagy alapterületű otthonok (100m2 felett), Otthontúrák, Rusztikus, Spanyolország

Spanyol rusztikus otthon karácsonyi díszben

Spanyolországba, gironai Sant Martí de Llémenában járunk.
A téli évszakban ebben a térségben sincs mindenhol farkasordító hideg és nagy pelyhekben szállingáló hó, viszont az ünnepi dekoráció nagyon fontos kiegészítője az otthonoknak.
Ezt a rusztikus stílusjegyekkel teli ünnepi házat nagyon hangulatos, természetes stílussal ruházták fel, színeiben is törekedtek ennek megjelenítésére, melyet kombináltak az arany eleganciájával.
Most lépjünk beljebb ebbe a kőházba, mely megnyitja előttünk kapuit, hogy elvarázsoljon ünnepi hangulatával.