Az alapvető terv teljesen egyszerű elgondolás volt: megvásárolnak egy lelakott villát, igényesen felújítják és haszonnal értékesítik, és utána ismét vesznek egy másik felújításra váró ingatlant… mint egy állandó körforgásként.
Ám az Élet és az érzelmek felülírták ezt a tervet, mivel új tulajdonosok annyira beleszerettek a házba, hogy nem tudtak megválni tőle. 

A Cote d’Azur vagy a Costa del Sol környékén töltött nyaralások sok európai ember vágyálma. Ezen a környéken kifejezetten nagyon magas napsütésben gazdag napok száma, ráadásul a turistacsalogató kézműves sajtok és a helyi szőlőültetvényekből származó ízletes borok kóstolói édes bűnbe is viszik az idelátogatókat.

Sokat gondolkoztak a hogyan továbbon és még az is felötlött bennük, hogy kibérelnek egy impozáns villát hosszabb időre és gondtalanul élvezik közben a környék végtelenül csendes adottságait.
Ekkor botlottak bele egy “ELADÓ” feliratú táblába Marbella utcáin bolyongva, mely az eddigi életük gondolatmenetét azonnal felülírta.

Napsütötte kerti oázis

A kerítés mellett burjánzó narancsvirágfa hívogató illatokkal telítette a villa körüli levegőt. Az ódon kaput kinyitva tárult eléjük a kert és az udvar látványa, melyből egyből kiderült, hogy egy meglehetősen elhanyagolt narancssárga otthon falai előtt álldogálnak.

Francine, a házigazda véleménye szerint: “Úgy nézett ki, mint egy szendergő szépség, aki fél évszázaddal ezelőtt mélységesen elaludt”

Andalúz stílus, rusztikusan díszített, intenzív okker és barna színekkel festett felületek.
Épp egy sétáról tértek vissza és kényelmesen leültek a villa teraszán. Egy finom pohár bort töltöttek maguknak és jól átgondoltan arra a következtetésre jutottak, hogy bár a színek egyszerűen szörnyűek, mégis valamiért beleszerettek ebbe a házba.

A város nyugodtabb részén fekszik, a kert jó adottságokat rejt magában és talán a felújítás sem vezet akkora csődhöz, amit nem tudnának túlélni. 
Gyorsan kiszámolták pár éven belül, akár a villa kitermeli a költségeit vagy akár még el is adhatják.

Napos belső terek, melyeket provencei és toszkán villák inspiráltak

Álmodoztak egy olyan villáról, amelyben a padlótól a mennyezetig érnek a spalettás ablakok, közvetlen kilátással a ciprusfákra. A Bougainvillea és a vadszőlő borítja a falakat. A ház főként fehér színben tobzódik, szellős és tágas terekkel, hogy a tenger felől érkező szél szabadon átjárhassa a helyiségeket.

“Képzeletemben a fehér muszlim függönyök vitorlaként feszülnek meg egy könnyed szellő által is.” – mondja Francine. – Légiesen, mint egy könnyű anyag, letisztultsága csodálatos látványt nyújt. 
A napfényt káprázatosan szűri meg, mely a kristálycsillárban vagy tükörben játszadozik tovább a kandalló felett. A karnis olyan módon lett rögzítve, hogy ne akadályozzák meg az ablakok kinyitását. Fontos tényző volt, mert az egyes szobák ablakai keresztül lehet a kertbe kijutni.

A villa tágas, napsütötte belső terekkel, élénkebb kőpadlóval és fehér, bézses szürke árnyalatú szobákkal rendelkezik.

Kellemes és hűvös kőpadló

A földszinten található nemeskő kiválóan ontja a hideget, megfelelő hűvösséget biztosít a lábaknak, főleg ha a külső hőmérséklet a 40 fokot is meghaladja. Csak néhány helyen – a nappali szobában, a kanapék és a karosszékek alatt, amelyeken szeretnek esténként egy könyvvel leülni – szigetelték a padlót természetes szizál szőnyeggel. 

Két mosogató egy konyhában

A tervező két mosogatót javasolt – az ablak alatt és a konyhaszigeten – és azóta nagyon dicsérik ezt az ötletet. Az egyikben a zöldségeket, gyümölcsöket és a gyógynövényeket mossák meg, a másik kifejezetten a húsra vonatkozik. 
Az első főzés után egyből tudták, hogy ez a konyha számukra kényelmes és jól átgondolt tervezés, sokkal jobb, mint a barcelonai lakásukban.

Lenyűgöző hálószoba a tetőtérben

Kifinomult és nőies árnyalatokban bővelkedő színvilágot álmodtak végezetül a ferde tetősíkok alá. A világos tetőtér hálószobájához a bútorokat az antik piacokon kutatták fel, melyek impozáns látványa első látásra szerelem lett a háztulajdonosoknál.

Mi a véleményed erről az otthonról? Beköltöznél? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: weranda.pl