A most bemutatásra kerülő otthon tulajdonosai nagyon szeretnek főzni meghívott vendégeik számára. Emiatt főként úgy rendezték be a házat, hogy lehetőség szerint minél kényelmesebben tudjanak nagyszerű partiknak helyszínt biztosítani. A képeken egyből áttükröződik, hogy ezeket a tereket szívvel és lélekkel rendezték be.

Kasia és Tomek háza egy nagy telken található Krakkó közelében, mely gyönyörű panorámával büszkélkedhet a környező hegyekre. Kívülről az épület minimalista, de amint a küszöböt átlépjük, egyből érezni lehet benne a melegséget és otthonosságot.

A tulajdonosok folyamatosan utaznak. Egy borkereskedelemben dolgoznak, ezért a munkájuk miatt mesés szőlőültetvényekre vagy különlegesen finom borokról híres tájakra jutnak el. Leginkább Toszkánából, Angliából és Franciaországból hoztak ihletet a ház falai közé.

Végül is milyen házról álmodtak? 
Nos, ahol kényelmesen lehet ücsörögni hosszú éjszakán keresztül és közben a kandalló melegséget ont. Finom baráti vacsorák alkalmával finom borokat kóstolgatnak. Általában mediterrán ételeket, sült halat és bárányt kínálnak, de megtanulták elkészíteni véres argentin steakeket, amelyeknek rejtelmeit az egyik útjuk során fedezték fel.  

A központi tér a nappali, mely magas belmagassággal rendelkezik. Hangulatában hasonlít a palotákban és kastélyokban található kandallószobára, melyet számtalanszor megcsodáltak utazásaik alkalmával Franciaországban.
Belső tér enteriőrjét a rusztikus faelemek látványa adja, melyek alapvetően méretes építési gerendák, amelyeket Aleksandra egy helyi fűrészüzemből választotta ki.
A nappalira a ház több szegletéből rálátás nyílik. Ez egyik leglenyűgözőbb részlete a félemeletről nyíló kilátás, mely egyben egy könyvtárfal átjárója és közvetlenül a hálószobába vezet.

Egy könyvtár bárhol lehet. Ebben az otthonban a hálószobához vezető folyosón találtak neki helyet, mely tökéletes elválasztófalként szolgál. Mögötte rejtették el titkos ajtóval a karakteresebb fürdőszobát.  

 A könyvespolcos megoldás merész – ám viszonylag sokan olvasnak  a fürdőszobában, még ha tagadjuk is.
A fürdőszoba erős kontrasztos színek egyvelege: fekete-fehér, mint egy sakktábla.

Mi a véleményed erről az otthonról? Beköltöznél? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: weranda.pl