Valamikor nincs más lehetőséged, mint az egyetlen, helyesnek vélt irányba tartani hittel és szívvel. Így éreztük mi is 2012-ben, amikor minden megalapozottság nélkül úgy véltük, hogy mindenképpen egy tanyára kell költöznünk!

Egyáltalán nem értettünk hozzá, soha nem éltünk még így, egyáltalán nem tudtuk milyen sorsunk lesz… csak azt éreztük ott legbelül, hogy mennünk  kell! Szólított, hívott minket ez a hely.

Villámgyorsan felgyorsultak az események, eladtunk egy házat, feladtunk egy munkahelyet és elengedtünk mindent, ami helyileg máshova kötött minket. Nagyon rövid időn belül, azaz két hónap alatt ide is tudtunk költözni. Az első, közös karácsonyfánkat már ezen ház falai között állítottuk fel.

Rengeteg munkánkba és időnkbe került míg a jelenlegi állapotba hoztuk az otthonunkat. Természetesen egyáltalán nem így nézett ki, de amikor először körbenéztünk már egyből láttuk lelki szemeink előtt a lehetőségeit a tanyánknak. Mintha a szemünk elé tettünk volna egy lencsét és úgy belepillantva feltárult előttünk a házunk rejtette új világ.
Magabiztosan tudtuk és éreztük minden idegszálunkkal, hogy milyen lesz, hogy egyáltalán mi hol lesz, azaz hogyan fogunk itt közösen, együtt élni!
Elemeiben máshogy, mint bárhol máshol tudtunk volna. 

Boldogságot és ősi védelmet éreztünk az első perctől fogva. Viszont tudtuk azt is, hogy amit eddig máshol megtanultunk és megtapasztaltunk az itt mennyire kevésnek számít.
Elkezdődött a nagybetűs tanulás. A végtelen próbatételekkel teli tanulás, amelyet korábban az őseink generációkon keresztül adtak át egymásnak. Nos, azt nekünk teljesen új volt.

Olvastunk, kérdeztünk, tapasztaltunk, próbálkoztunk, sírtunk, örültünk, elestünk, felálltunk, és szépen lassan megtanított minket ez a hely arra, hogy a föld ad, de kér is; hogy a gazda szeme hizlalja a jószágot; hogy a saját termesztésű paradicsomodnál, nincs mennyeibb manna a földön!
Megtanultunk földet művelni, állatot tartani, zöldséget termeszteni, kecskét fejni és sajtot készíteni.
Megtanultuk az időjárást megérteni, a magokban a virágokat látni, a csendben a hangokat meghallani, … de ettől igazából sokkal többet …megtanultunk, másképpen látni a világ dolgait.
Hidegebb téli éjszakán egy elhúzódó ellésnél virrasztani, ekkor egy kecskemama szemébe belenézve észrevenni a hálát és szárazra csutakolni piciny kecskegidáját… hullafáradtan leszel igazán boldog.
Vagy egy reggelen egy csésze gőzölgő kávéval a kezedben pokrócba bugyolálva csak úgy nézni az ébredező természetet magad körül… 
Hidd el … könnyű és tehermentessé válik tőle a szíved!
Mindezt talán a hegyek ölelése, vagy talán a felettünk éneklő fenyőerdő, vagy esetleg az öreg gyümölcsfák okozzák, melyek még ma is bőven ontják ágaikról a csudafinom almájukat.

Igazából nem tudjuk megfogalmazni ennek a helynek a vonzerejét.
Csak úgy érezzük… hogy jó itt lenni , jó itt élni.

Járdánháza BAZ megye – 152nm – akár részletre is tanya ELADÓ

Miként tudsz magadnak Boldogságot vásárolni ?
Olvasd el az ajánlatomat!

Imádott kis tanyánk most új gazdáját keresi!
A tanya egy hektáron fekszik, rendezett papírokkal, egy tulajdonossal.
Két, külön bejáratú ház áll rajta, mindkettőnek tetőtere beépített. Méreteik: 80 illetve 60 nm. 
A birtok teljesen körbekerített, árammal ellátott, forrásvíz folyik a csapokból. Termő gyümölcsfák, játszótér, kültéri szauna és dézsafürdő vár itthon. 100 négyzetméteres szerelőaknás műhely, istálló 4 beállással, ólak, gazdasági épületek, szénatároló, kutyakenel…

Minden ami ahhoz szükséges, hogy ki se kelljen mozdulnod, ha nem szeretnél. Az árban természetesen nincs benne, de megbeszélés tárgya a teljes géppark: traktor rendezett papírokkal, minden földműveléshez szükséges szerelvénnyel, fejőgép, terménydaráló… és még rengeteg minden…. melyet látni kell!
A tanya állattartási helyként is be lett jegyezve, regisztrált kecskeállománnyal, de lesznek tojótyúkjaid, puha nyuszikáid és bégető bárányaid… Illetve már tető alatt vannak az idei évre szükséges bálák is. Nos?….

Így lehet egy álomból valóság! Tehát, ne csak arról álmodozz, hogy milyen jó lenne tanyán élni, hanem ragadd meg az alkalmat!
Mi életünk legszebb éveit töltöttük itt és ez ITT most már csak Rád vár!

Érdeklődni és további információk esetén kattints a linkre: https://hungaryhome.hu/Elado_tanya_Jardanhaza/213900006/