Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy iciri-piciri házikó. Nem volt benne semmi, csak egy csöpp szoba. A csöpp szobának apró ablakából azonban olyan gyönyörű kilátás nyílott, hogy hetedhét határig el lehetett látni! Olyan kilátás volt ez, hogy a király is megirigyelhette volna, ha tudott volna róla. Ám azon a környéken nem sokan jártak, és aki arra járt, rá se hederített a jelentéktelennek tűnő házikóra.

Történt egyszer, hogy egy vándorlegényt arra vetett a sors. Nagyon fáradt volt már, és erősen sötétedett, így hát igen megörült a kulipintyónak, hogy lesz hol lehajtania a fejét. – Nem tűnik se túlságosan szépnek, se túlságosan kényelmesnek, de éjjeli szállásnak megteszi – gondolta a legény. Ahogy azonban belépett a házikó ajtaján, be a csöpp szobába, és megpillantotta az aprócska ablakon át a lemenő nap sugaraiban fürdő hegyeket, dombokat, csak ámult és bámult, mint akit megbabonáztak, és egyszeriben elhatározta, hogy ő innen egy tapodtat sem megy tovább.

Ahogy ezt kigondolta, a házikó egyszeriben megnőtt és megszépült, és csodák csodájára az aprócska tűzhely mellett egy gyönyörűséges leányzó sürgött-forgott, akit a legény nyomban feleségül is vett. Annyi gyerekük lett, mint csillag az égen, és még ma is abban a házikóban élnek, ha meg nem haltak…

Aki nem hiszi járjon utána… Hát, mi megtettük! 😉

A Baja környéki házikó lakója Mészáros Zsolt olvasónk és párja, Nagy Nikolett, akik másfél évvel ezelőtt a környékre vetődtek. A sors úgy hozta, hogy éppen naplemente idején értek a házikóhoz: elkerülhetetlen volt, hogy bele ne szeressenek!

A kis házban – melynek alapterülete mindössze 30 nm – nem volt se mosdó, se fürdő, sőt, még víz sem: így egy újabb 30 nm-rel kellett megtoldani, ahova az új vizesblokk került.

Zsolt időt és energiát nem spóroló keze munkájának a nyomán (és ne felejtkezzünk meg a segítőkész szomszédokról sem) a ’80-as években épült kulipintyó – kívül-belül megszépült, átalakult. Külseje bájos, mesébe illő faburkolatot kapott akácból – akár a hét törpe is megirigyelhetné… 😉

Az emeletre pedig egy falatnyi hálószoba került, melynek háromszög alakú ablakából gyönyörködhet a kis család a naplementében. Merthogy Zsolt és Nikolett januártól már hármasban élvezik a hangulatos vidéki életet – Martin nevű kisfiúkkal…

Gratulálunk nekik az aprósághoz és a hihetetlen fantáziával és fáradtságos munkával újjávarázsolt mesebeli kulipintyóhoz!

Te is szívesen ellaknál egy ilyen mesebeli házikóban?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!