Egykor tehénistállóként használt épületet kompletten áttervezték és alapjaiban megváltoztatták, hiszen lakóházzá alakították át, mely funkciójában vendégházként kapott szerepet a mindennapi életben.

A jellegzetes belső faszerkezetét fedetlenül hagyták, így az egykori pajta egy lenyűgöző monumentális jelleget kapott.
A ház teljesen szigetelt és dupla üvegezéssel rendelkezik. A pajta korábbi fémvázas ablakait öntött alumínium keretek váltották fel, így a dupla üvegezések a karakteres vékonyított stílus megtartásával tudták kivitelezni.

A zöld környezet és a táj inspirálta, hogy a hátsó homlokzatban acélkeretes, nagy üvegfelület kapjon helyet.  Az épület az északi oldalon helyezkedik el és kellemes fényt hoz be anélkül, hogy a ház felmelegedne a naptól. 

A nappaliból a szomszédos rétekre nyílik a kilátás. Az új acéllépcső hozzáférést biztosít az emeleti hálószobához. A nyitott emelet teljesen új koncepció és a földszinti nappalira lehet letekinteni. 

A konyha az új emeleti rész alatt lett kialakítva. Az épület lenyűgöző gerendarendszere látható maradt, és újrahasznosított fákból készült el, amely a korábbi épületből lett megmentve.

A konyha egyedi gyártású és matt fehér lakkal van készítve. A konyhasziget munkalapjába beleolvad a mosogató. A páraelszívó be van építve a kerámia főzőlapba. 

A hátsó falfülke lakkozott felületű és sárgarézből készült fogantyúk keretezik. A konyha fogantyúi folytatódnak a sarokban elhelyezett TV-szekrényben, mely a nappaliba nyílik. Ezeket a vonalakat tükrözi az acél homlokzat is, amely a konyha túloldalán meghatározza az előteret.

A hálószobai emeleten az ágy szimmetrikusan helyezkedik el a háztető gerince alatt. Az ágy egyedi gyártású fejtámlákkal és beépített olvasólámpákkal rendelkezik. 
Érdekessége, hogy maga a fejtámla képezi a szekrény hátulját is, amely füstüvegből és acélprofilokból készült. A szekrény világítása az ajtók kinyitásakor kigyullad.

A fürdőszobában Ceppo csempék vannak kombinálva réz csapokkal. A mosdók egy egyedi gyártású tölgyfa bútorra kerülnek, amelynek fiókjai lebegnek.
A fülke hátsó falát üveggel látták el, amelyet egy LED-szalag világít meg.

Mi a véleményed erről az otthonról? Beköltöznél? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Tervező: Heyligers design+projects
Fényképész: Wouter van der Sar