A rusztikus belső tér maga egy költészeti alkotás melegágya, hiszen mind a dekorációk légiessége, mind a természetes anyagok háborítatlan szépsége ösztönösen dalt fakaszt. A naturális fa ihletet ad, de valójában csak kiemelkedik puszta szépségével egy harmonikusan berendezett enteriőrben.

Miként lehetséges rusztikus belső teret kialakítani, amely megfelel a mai kor igényeinek? 
Nos, számos megoldás létezik erre és korábbi cikkeinkben is mutattam Nektek már ebben a lakberendezési stílusban kialakított otthonokat.
Ezúttal most a spanyolországi Barrikában szemeltem ki egy házat Nektek.

A ház belső területe 120 négyzetméter és itt egy négytagú család éli mindennapjait, a ház tulajdonosai Iker és Patricia, illetve két csodaszép kislányuk. 

Amikor megvásárolták a házat alapvetően jó állapotban volt. Készítettek egy pénzügyi tervezetet és úgy gondolták, hogy szép lassan, folyamatában egy kidolgozott, felújítási projektet követve állnak neki a munkálatoknak.
Ennek kidolgozására Raquel Lazaro-t kérték fel, aki a Lazaro Estudio vezető belsőépítészét, és a lakberendezőnek meg Patricia Arostegi stílusa állt a lehető legközelebb az ötleteikhez.

A természetes nyugalom egy igazi menedékhely, ahol a tárgyak és az anyagok patinája gyönyörűen ötvöződnek a harmonizáló színekkel és a visszafogott, egyszerűbb, festett felületekkel.
A rusztikusság és a frissesség kombinációja nagyon jól összeolvadt némely terekben, tekintsük meg a konyha és a fürdőszoba képeit alaposabban. 
Naturális a kulcsszó, mely a bútorok, a szövetek és a dekorációk harmonikus együttese közvetíti, így teremt nyugodt hátteret az otthonnak.

A ház előszobája összekötés a nyitott térként kialakított földszinttel és a belső lépcső által megközelíthető emelettel. 
A földszint első részében a nappali magassága a legnagyobb, így a felfüggesztett hinta látványa vonzerőként hat.

Az étkező és a gyermeksarok padlózata dekoratív cementcsempével lett burkolva, mely mintázata felér egy mesés szőnyegmintával.
 A rusztikus bútorok, fonott edénybe helyezett növények és a könyvektől roskadozó szekrény összképe egy kellemes, családias légkört teremt meg.

Az étkező közvetlen kapcsolatban áll a konyhával, viszont a padlója mégis a nappali folytatása.
A konyhaterületet egyedi gyártású bútorok, mely a tér adottságait kiemeli. A konyha felett a fagerendás mennyezet alacsonyabb.

Az emeleti fürdőszobákban az otthon rusztikussága ismét megmutatkozik, ahol a bútorok és a mikrocementtel készült falak természetes idillt ad. 
A kerámia járólapok karakteres mintázata itt is szőnyeg benyomását kelti.

Az emeleti hálószobák kellemes hangulatúak, amelyekre ráerősít az ablakból beáradó természetes fény és kiemeli a tipikus rézsútos tetőtéri jelleget.
A látszógerendák rusztikus kialakítása, a természetes anyagok, a kellemes színek a térnek egy végtelenül nyugodt légkört ad.

Mi a véleményed erről az otthonról? Beköltöznél? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: adelaparvu.com