Sárándi Ágivala Hungary Home home staging és styling szakértőjével – egy hangulatos, félkör alakú, pergolával fedett teraszon üldögélünk – közvetlenül a medence szomszédságában. Hátunk mögött csinos vonalakba rendezett árnyékoló függönyök, a kerti padon szakavatott szemről árulkodó díszpárnák.
Ági az – jól tudom -, akinek fontos minden redő a kanapéra „lazán” odavetett takarón, és bármennyire is siet valahová, képes még az ajtóból is visszalépni, hogy megigazítson egy “engedetlen” díszpárnát… Itt is minden az ő keze munkáját dicséri.

Badics-Kotzián Orsolya: Ági, azt beszélik a verebek, hogy már gyerekként is kiütközött belőled a lakberendezési véna, jól tudom?

Sárándi Ágnes: „Ágikám, Te már megint átrendezted a szobádat?!” Na, ez volt az a mondat, mely kamaszkoromban igen gyakran elhangzott nálunk. Mert hát átrendeztem a szobámat, méghozzá újra és újra. Meglévő bútorokból és egyéb, „bútornak látszó tárgyakból” kreáltam bele nappali sarkot „kanapéval” és „dohányzó asztallal”, no és pingáltam feliratokat is a falakra. A nagymamám padlásáról zsákmányolt fonott almás kosarat pedig lefestettem fehérre és ruháskosárként használtam… Az ifjú házasként leharcoltan vett kislakásunk felújításának is a csodájára jártak a barátok, rokonok…

BKO: Ennek ellenére eszedbe se jutott, hogy ebben a szakmában helyezkedj el?

SÁ: Valahogy nem gondoltam rá akkoriban, hogy ez is lehet egy megélhetési forrás. Elvégeztem az egyetemet, és édesapám nyomdokaira lépve HR-es lettem. Ma már egy vállalat HR igazgatójaként tevékenykedem. Elismernek, élvezem a HR-es munkámat, szeretem a munkatársaimat, jól érzem magam közöttük. Családot is alapítottam, 4 gyerkőc legboldogabb édesanyja vagyok – a legklasszabb férfi oldalán.

BKO: No, de akkor joggal merül fel a kérdés: beleférhet-e egyetlen életbe mindezeken túl még a lakberendezés és home staging is?

SÁ: Naná! Egy ideig főleg csak barátoknak, rokonoknak segítettem az otthonuk csinosításában, valamint a saját otthonomat rendeztem át több ízben, s kreáltam neki különböző “arcokat”.

Öt éve aztán fogtam magam, és az elsők között végeztem el egy neves angliai kurzust, mely a lakások eladásra felkészítésének tudományát, a home staginget tanítja. Megkülönböztetett dicséretet kaptam a záróvizsgán, melyre mérhetetlenül büszke vagyok. És igen, ez a tudomány működik: magyarországi munkáim is mind igazolják, hogy mindegyik felkészítés egy igazi sikertörténet lett az eladók számára.

BKO: Szóval akkor HR igazgatóként, és négy gyermek boldog anyukájaként aktívan “lakberendezel” is?

Igen. Home staging tekintetében egyelőre két ingatlan irodával dolgozom együtt: a Vidéki Ház ingatlanközvetítő portáljával, a HungaryHome-mal ez év elején találtunk egymásra. Természetesen magánszemélyeknek is örömmel segítek. Az eladásra felkészítéseken felül gyakran vállalom otthonok, sőt irodák, rendelők design és styling munkálatait is.

BKO: Sokan azért sem vágnak bele komolyabb átalakításokba, mert félnek tőle a hatalmas kiadásoktól, amelybe a lakásuk csinosítása kerül…

SÁ: Szerintem a stílus nem pénz kérdése. Nem csak többmilliós vagyonok elköltésével lehet sikert elérni, hanem egyszerűbb átalakításokkal, praktikákkal is – a végén egy csipetnyi fűszerrel, varázslattal feldobva, melyet a designhoz és stylinghoz értő szem ismer igazán. Ráadásul mindez nem csak százmilliós ingatlanoknál működik, hanem az átlagos paneleknél, családi házaknál is.

BKO: Egyik ügyfeled azt mondta Rólad, hogy azért választott Téged stylistjaként, mert – idézem – látott Téged varázsolni…

SÁ: …s a varázslat néha olyan jól sikerül, hogy a benn lakó tulajdonosok meggondolják magukat, és úgy döntenek, hogy mégsem adják el, hanem ott maradnak az átalakított, új arcot kapott otthonukban. Vállalkozásom szlogenjének épp ezért választottam azt, hogy…

Add el végre …  vagy szeress bele újra!”

Te is érzed a varázslatot?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!