A belső terek kialakítása mindig harmonizál a tulajdonosok történetével és életstílusával. Viszont alakulhat úgy is, hogy egy karakteresebb tárgy vagy részlet köré rajzolódik, mely véletlenül került az útjukba.

Egy igazi otthon szíve: A nappali tér
Ennek a ház főszereplője egy 120 cm széles kandalló. Főleg amikor kitalálták, hogy gesztenyefával szeretnék megoldani a külső borítását, akkor nyerte el a ház a végleges enteriőr színtervét. Ennek a különleges fának a szürke foltjai jelentették az alkalmazott színárnyalatok alapját, jegyzi meg Juanma Alfonso, a Luderna Design munkatársa.

Egy tér – 3 funkció
“Amikor beléptünk a házba, akkor mindig közvetlenül a konyhabútorba ütköztünk.” – emlékezik vissza Juanma. Ezt úgy oldották meg, hogy a konyhai teret és az előszoba találkozásánál egy üvegfallal félig lezárták.
A következő kihívás az volt, hogy elválasztják az étkezőtől is, így egy kiálló pultot terveztek és a padlónál eszközöltek egy burkolatváltást is, így még jobban kiemelték a térből.

A praktikus étkezősarok
Kényelmes és izgalmas megoldást választottak, amikor két székkel és két paddal (az egyik az ablak alatt) vették körbe ezt a letisztult ebédlőasztalt. Nagyszerű megoldás, ha együtt van a család, hiszen maximális a helykihasználás, és kevés helyet vesz el a tágas és nagyon kényelmes nappaliból.

Izgalmas fantáziavilág a hálóban
A szülői hálószobában egy régies kinézetű fali burkolat vonzza a szemünket elsőre. De számos jól megválasztott dekorelemnél egy pillanatra megállunk és gondolatainkban skandáljuk: Hűű, ez mennyire szuper!
A gyönyörű gerendás mennyezet, az éjjeli szekrények felett függő egyedi lámpák, az okkersárga és a gránátvörös izgalmassága egy intenzitást ad a térnek.

A természet kincsei a hegyekből
A fürdőszobában belépve a zöld és barna színvilág érvényesül és a környező erdők és hegyek motívumait jelenítették meg a tapéta mintáiban. Észrevetted már a mosdó különleges fogantyúit?

Egy szürke gyermekszoba, amely mégis melegséget sugároz
Nincs olyan hegyi ház, amelyben nem található egy kényelmes emeletes ágy. Hiszen amellett, hogy maximálisan kihasználja a teret, még meg is osztja külön lakrészként a gyermekek között a játékteret. Így míg az egyik csak játszani akar a plüssrókájával a másik zavartalanul olvashat a saját kuckójában.

Mi a véleményed erről a hegyi pihenőházról? Elfogadnád hétvégekre? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: elmueble.com