Vannak bájos, vannak romantikus, vannak festői és… vannak díjnyertes kertek. És akadnak olyanok is, amelyek mindezt egyszerre tudják. Vértesi Andrea és Szászvári Zoltán kertje idén elnyerte a Legszebb előkert díját a Virágos Magyarország pályázatán.

Andrea és férje, Zoltán igazán szerencsés páros. Kevesen vannak, akiknek megadatik, hogy közös hobbijuk legyen, és pláne, hogy ennek ekkora szenvedéllyel, már-már szinte szerelemmel élhessenek, ahogy ezt ők teszik. E közös szenvedélyük gyümölcse: gyönyörű kertjük a Vértes lábainál.

11 éve találtak rá a házra, no és persze a kertre, mely szerelem volt első látásra. Andrea és Zoltán az első pillanattól kezdve otthon érezték magukat benne. Igazán tetszetős volt a kialakítása – teli magas fenyőkkel és kifejlett cserjékkel. E találkozás amolyan sorfordító pillanat volt, amely életre szóló változást hozott.

Ettől kezdve tavasztól őszig minden szabadidejüket a kertben töltik. Ahogy vége a munkának, irány a kert – egész napnyugtáig. Sohase fáradnak bele, inkább közös feltöltődésként élik meg a kint, a munkában és az együtt töltött időt. Minden maguk csinálnak, s mindennek utánanéznek, -olvasnak – leginkább a neten. Rendszeres és elmaradhatatlan látogatói a kertészeteknek, virágkiállításoknak.

Mára egy buja, izgalmas, burjánzó, többségében örökzöldekből és virágzó cserjéből, kúszó növényekből álló kertet tudhatnak a magunkénak – kerti tóval, kellemes, párás mikroklímával. Az egybefüggő zöldet csak egy-egy virágos sziget töri meg.

Egy földre szállt paradicsom, melyben ember, állat és növény egyaránt felüdülést talál magának…

Ugye, Te is el tudnál itt időzni hosszasan?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe becpillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!