Feszesebb költségvetés miatt egy letűnt korokat képviselő otthon saját kezű felújítására vállalkozott Caroline és Anthony Borgman, akik maguk vágtak bele a munkák javarészébe… vagyis fűrészeltek, kalapáltak, szegeltek, vizet szereltek, festettek, kárpitoztak és lakberendeztek. Mindezt szívvel-lélekkel!

A házaspár 2007-ben döntött úgy, hogy hazatérnek Angliába, miután hosszú évek óta Dublinban éltek, végül Oxfordshire-ben gondolták tovább folytatni a közös életület.
Meg is találták a számukra ideális ingatlant egy 1860-ban épült cotswoldi kőház formájában, amelynek hatalmas kertje volt és szerették volna, ha lányuk, Amelie May itt tudna belefeledkezni a játék örömeibe.

A divattervezőként végzett Caroline-nak meglehetősen határozott elképzelései voltak arról, hogyan szeretné berendezni az otthonukat.
A ház eredeti rusztikusabb jellegét kihangsúlyozták és egy kellemes lágysággal, puhasággal csodálatosan ötvözték, így teremtve egy harmonikus és nyugodt miliőt a terekben.
Nem csoda, ha a 2010 Readers’ Awards-on elnyerte a Best Cottage címet..

Anthony elmagyarázza: „A házunk 1860-ban épült, akkor két hálószobával az emeleten és két kisebb helyiséggel a földszinten. Az előző tulajdonosok az 1990-es években rengeteg átépítést végeztek el rajta. Egy tágas étkezőt alakítottak ki és egy kényelmesebb méretű konyhát, illetve egy kellemes hangulatú télikertet, továbbá még két hálószobát az emeleten.

Anthony a konyhában újonnan megszerzett asztalos tudását sikeresen bevethette és elkészítette az egyedi tervezésű konyhaszekrényeiket.

A bútoraik nagy részét használtan aukciós házakban vagy online vásárolták meg, és gyakran átalakításra szorult, hogy Caroline által megálmodott terekbe végleges helyét elnyerje.

Mi a véleményed erről a romantikus otthonról? Tudnál benne élni? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: realhomes.com