Minden nyáron Christel és családja elbúcsúzott az esős Angliától és a napsütéses Formentera felé vették az útjukat. Ami sokáig a következő módon zajlott: évente újabb zarándoklat a család bőröndjeivel és egy kisfiúval szállodáról szállodára …

Amíg pár évvel ezelőtt a szerencse rájuk nem mosolygott és tudomásukra jutott, hogy van egy szuper eladó ház a közelben. Viszont probléma is volt vele bőven. Hiszen kicsi, elhanyagolt és rossz elrendezésű volt, sőt mindez két különálló épületben, melyeket egy nyitott folyosó kötött össze.

„Az első dolgunk a terek komplett átszervezése volt. Hiszen eredetileg a konyha a melléképületben, a nappali pedig a főépületben helyezkedett el. Úgy döntöttünk, hogy kicseréljük a funkciókat, mert igenis a konyhának egy központi helyen kell lennie. ”- magyarázza Gemma Gallego, a felújításért felelős Knowhaus belsőépítésze.

Ehhez az új elosztáshoz hozzáadódott a ház további bővítése, mindig szem előtt tartva a sziget természetes korlátait. Szerencséjük volt, hogy a mennyezetek dupla magasságúak voltak, így könnyebben tudtak kialakítani egy második emeletet.

A ház jelenleg sokkal kényelmesebb és tágasabb lett az átépítéseknek köszönhetően. Összességében azt szerették volna elérni, hogy természetes és idillikus legyen, harmonikusan illeszkedve a sziget bohém-naturális stílusához.
Ennek elérése érdekében egy bézses és hófehéret választottak alapszínnek és akvarell zöld, kék és lila színű kiegészítőkkel tarkították. 
Még a padlózat is fehér színt kapott. Mikrocementből készült és egyesíti az összes teret, így teljesen hozzájárul ahhoz, hogy az otthon sokkal tágasabbnak tűnjön.

Mi a véleményed erről a hangulatos nyaralóról? Elfogadnád hétvégekre? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: elmueble.com