Egy Prágában élő grafikus, Petr Václavek egy unalmasabb szép őszi délutánon valami szórakoztató tevékenységet keresett gyermekei részére. Szeretett volna közösen alkotni és játszani velük.
Kertjükben játszottak egy kellemes délután és rengeteg termést hoztak be a házba a zsebükben és megpillantva ezen kincseket… azonnal összeállt benne az ötlet. Tüneményes karaktereket fog készíteni a kerti tölgyfa terméséből, így született meg Dubánci, a makkfiú.

Leginkább az inspirálta, hogy természetes játékokat keresett gyermekei számára.

A karakterekről készített fotók mindig elmesélnek egy történetet, mely az adott évszakhoz vagy szezonális ünnephez köthető.
Elkészítésükhöz kifejezetten mindig természetes anyagokat használ fel, zömében a tölgyfa ágacskáit és színes leveleit, viszont alkalomadtán más természeti kincsekkel is gazdagodik némely meserészletük – bármit felhasznál, amit egy gyermeki zseb rejthet ősszel.

Az alkotásuknál arra törekszik, hogy a lehető legélethűbb viselkedési formákat hozza létre – alaposan tanulmányozza egy emberi póz jellemzőit a ragasztás előtt. Elképesztően hitelesekké válnak a képeken, mintha valóban életre keltek volna.

2015-ben indult el kedves történetük és azóta sokunk kedvenceivé váltak.
Kövesd ezeket a tüneményes figurákat Facebook oldalukon: Dubánci

Te mit szoktál készíteni őszi termésekből?

Amennyiben szeretnél külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani vagy érdekel a lakberendezés, dekorálás, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: Dubánci