Vannak történetek, melyeket nem árt Ádám és Évától felgöngyölíteni – akarom mondani Piroskától és Tamástól. Kettejük története, ahogy az otthonuk és a szerelmük sem mindennapi.  

Úgy alakult, hogy Maczák Piroska egy szép napon bekapcsolta a számítógépét Salgótarjánban, és ugyanekkor Szabó Tamás Pakson ugyanezt tette. És megtörtént, aminek meg kellett történnie: találkoztak a világhálón és szerelembe estek. A köztük lévő távolságot végül a virtuális valóság nem volt képes legyőzi: úgy döntöttek hát, hogy közösen új életet kezdenek, mégpedig az ország egy mindkettejük számára ismeretlen és távoli csücskén.

13 éve élnek együtt Sopronban. Először persze csak albérletben, majd egy új építésű kis lakásban. Hamar kiderült azonban, hogy – bár Piroska szeret itt lakni – Tamás, a szenvedélyes horgász nem tud mit kezdeni magával a négy fal között.

Egyik nap hírt kaptak egy apró, eladó nyaralóról, a Tómalom közvetlen közelében. Felkerekedtek hát, hogy megnézzék. Azonnal beleszeretettek a csodás környékbe, és mindketten meglátták az akkor még nem túl vonzó állapotban lévő kétszintes házikóban a benne rejlő lehetőségeket.

A költözés utáni első hetek persze nem teltek zökkenőmentesen, de ez jó is volt így, hiszen Piroska és Tamás kifejezetten szereti, ha valami igazán kalandosra sikerül: a felújítandó lakásban hetekig dolgoztak a kőművesek és a burkolók, az asztaluk a járólap volt, zuhanyozni pedig a szomszédhoz jártak. A felújításban Tamás is aktívan részt vett, Piroska pedig lakberendezői vénáját kamatoztatta.

A pár immár öt éve lakik a festői tavacska partján. Piroska minden nap a tó partján kocog, Tamás pedig a stégen horgászik. Egy közös, földi paradicsomban töltik mindennapjaikat.

Érzed már Te is a paradicsom ízét?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe becpillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!