A mediterrán stílusú otthonokat a természetesség és a meleg színek harmóniája jellemzi. Ennek az irányzatnak alapját a dél-európai országok építészeti és lakberendezési szokásai határozza meg. A zsalugáteres ablakok, az alacsony dőlésszögű tető, a lépcsőzetes tervezés, a nagyobb méretű terasz és a rusztikus stílusú külső burkolatok mind e stílus jegyei.

Szerelmesei szerint ez valójában egy különleges életszemlélet – amely a délebben élő emberektől ered: az oldottabb hangulat, a habitus, az élet tisztelete. Összességében a föld- és meleg színek, a természetes anyagok a dominánsak.

Polgárdi központi részén fekszik egy gyönyörűen kivitelezett mediterrán otthon, melyről most kedves tulajdonosa, Andrea mesél nekünk:

Mesebeli házunk története – Az építkezés megkezdése előtt is itt éltünk Polgárdiban, egy nagyon szépen felújított kis parasztházban. Cégként mi új házak kivitelezésével foglalkoztunk, így 2008-ban úgy döntöttük, hogy belefogunk egy saját igényekre szabott, új ház építésébe, ami tényleg minden óhajunkat kielégíti és tükrözi egyben a személyiségünket is.

Abban teljesen egyetértettünk a családunkban, hogy maradunk Polgárdiban, de a telek kiválasztása már nem volt ilyen egyszerű feladat. A város központi részén, ahol a korábbi házunk található, nem szerettünk volna építkezni, hiszen azt kifejezetten tudtuk, hogy nagy és jó adottságú telekre és rajta egy nagy házra vágyunk.

Férjem, Péter régi vágya volt ez a telek és pont eladó volt, úgyhogy azonnal le is csaptunk rá. Abszolút jó választás volt, mivel gondoltunk arra, hogyha a későbbiekben bármilyen vállalkozást nyitnánk esetleg, akkor ennél alkalmasabb helyet keresve se találunk.

A ház külső formája a kezdetektől a képzeletünkben élt már, hiszen korábban többször jártunk Olaszországban, és teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy a leendő házunk mindenképpen mediterrán stílusú lesz. A tervezőnket régóta barátunknak mondhatjuk, és nagyon jól ismer minket, így csak” ötször kellett átrajzolnia a terveket, de a végeredménnyel nagyon elégedettek voltunk.

A belső rész tervezésénél és kialakításánál a legfőbb szempont a két szint tagolása volt. A földszint a közösségi térként funkcionáljon, az emelet viszont kifejezetten nyugalmi, elvonulós szintként.

A földszinten mindenképpen tágas tereket szerettünk volna kialakítani, ahol akár nagyobb családi és baráti összejöveteleket is tudunk rendezni. A hatalmas teraszon – mely a konyhából nyílik – tavasztól őszig töltjük időnk java részét: számunkra ez a legkedvesebb része az otthonunknak.

E gyönyörű ház pedig éppen új gazdát keres…

El tudod benne képzelni magad?

Eladással kapcsolatban további információk: https://hungaryhome.hu/Elado_csaladi_haz_Polgardi/213900009/

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!