A tavaszi karantén idején voltak, akik unalmukban hetente nagytakarítást végeztek az otthonukban, mások hajmeresztő kísérleteket végeztek a hősiesen bespájzolt toalettpapírjaikkal, ugyanakkor akadtak olyanok is  (és az emberiség érdekében, reméljük, szép számmal), akik a ráérős idejüket igazán kreatívan töltötték el. Kriszta és Sándor – szorgalmuknak és leleményességüknek köszönhetően – ez alatt a pár hónap alatt tett szert egy aprócska ám tökéletes vízparti nyaralóra a Duna egyik vadregényes holtágánál.

Kocsis Kriszta és Fekete Sándor régi vágya valósult meg azzal a vízparti faházzal, melyre – hosszú évek kitartó keresgélése után – végül nem a Balaton partján, hanem a Szigetközben találtak rá, Lipóton.  Azonnal beleszerettek a falu végén, az egyik eldugott kis utcácska végén álló házikóba, és nyomban meg is vásárolták.

A mindössze tíz évvel ezelőtt, borovi fenyőből épült ház külsejére ráfért némi festés. Tetejét ugyanakkor tölgyfazsindely borítja, mely egy helyi tetőfedő szerint örökös, akár a szegénység… Így ahhoz hozzá sem kellett nyúlni.

A ház belsején azonban nem fogott az idő vasfoga. Egy alapos takarítás után olyan lett, akár új korában! Mindössze bútorcserére volt szükség, valamint a fűtés kiegészítésére. Hamar kiderült ugyanis, hogy nem árt a hűtő-fűtő klíma mellé néhány infrapanelt is beszerezni a kellő komfortérzet biztosítása céljából. A 36 négyzetméteren egyébként minden megtalálható, amire csak szüksége lehet a pihenni vágyóknak: nappali, konyha, fürdő és egy hálónak kitűnően használható galéria is.

Az udvaron azonban komolyabb teendők is akadtak. Az összeszokott páros szinte mindent saját kezűleg vagy a család illetve a barátok segítségével valósított meg.

Elsőként körbekerítették a telket, mely oly annyira a természet közelségében található, hogy ősszel a szarvasok bőgésében akár a teraszról is gyönyörködhetünk. A természet tisztelete jegyében ugyanakkor megtartották az öreg tiszafákat, hársfákat és diófákat, és mellé – gondolva a jövőre – gyümölcsfákat is ültettek. A kertben helyet kapott egy üvegház is a zöldségeknek és egy magaságyás a fűszernövényeknek.

Sándor és Kriszta nem felejtkezett el ugyanakkor a teljes körű wellness-élményről sem. Az udvar egy része térkő-burkolatot kapott, valamint megépült egy fedett, télen ponyvával is ellátott terasz, melynek fűtését kültéri infrasugárzó van biztosítva. És hogy a léleksimogató élmény teljes legyen, Erdélyben készült, fűthető fürdődézsa és hordószauna is került a kertbe.

Kriszta és Sándor így – a karantén ideje alatt – egy minden kényelemmel felszerelt vízparti menedékre tett szert, ahova bármikor elvonulhatnak az élet gondjai elől – vagy csak egy jól megérdemelt lazításra…

Te is hallod a víz csobbanását?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!