A mediterrán életérzés és stílus nagyon közkedvelt hazánkban. Biztosan van mindenkinek olyan ismerőse, aki rajong érte és az otthona falai közé is igyekszik becsempészni ebből egy keveset vagy minél többet.
Az elementáris természetességével, a zamatos és fűszeres anyaföldre teremt minket, így képes közvetíteni felénk élet esszenciáit. A mediterraneum térségéhez a Földközi-tenger teljes partvidéke tartozik, Portugáliától egészen Görögországig.

Farkas-Zöldi Andrea és párjának közös álomotthona elevenedik meg most előttünk. Jöjjön most az Ő történetük:
A második “igaziak” vagyunk egymásnak a párommal, hiszen egy gyerekkori szerelmet kaptunk vissza, immáron felnőttként a saját sorsunktól. 2014-ben költöztünk össze Szegeden, egy társasházi, 72 nm-es lakásban. Mindent teljesen a nulláról kellett kezdenünk.

Mindkettőnket vonz a fa, a kő, és ez nem véletlen, hiszen a mediterrán Toscana szerelmesei vagyunk. Megihlettek bennünket az ott található építészeti sajátosságok tárháza, és ezt a stílust próbáljuk folyamatosan beépíteni szegedi kis ‘rezidenciánkba’. Minden saját tervezésünk alatt kelt életre.

Párom szakmája épületgépész, így szerencsés helyzetben van, hiszen rengeteg személyes tapasztalatokkal rendelkezik. Munkája során számos otthonban megfordult már, így folyamatosan érik őt az újabb ötletek és inspirációk. Személyesen abban hiszek, hogy ha kitalálunk és megálmodunk valamit, akkor addig kell keresnünk, amíg szembe nem jön velünk. A párom, Zoli ebben is eszményi társ, hiszen férfi létére imád vásárokba eljárni – velem ellentétben.

Nagyon sok kisbútorunk és lakásdekorációs kiegészítőnk (lámpa, gerenda, akasztó, faliszekrény, lóca…) ezeknek a hajnali keléseknek eredményeként lelt végleges otthonra nálunk.
Közös otthonunk megtervezésekor egy nagyon fontos cél lebegett a lelki szemeink előtt, hogy amikor elfordítjuk a lakáskulcsot a zárban és belépünk a bejárati ajtónkon, akkor lelkünk legmélyebb zugaiban is érezzük: Igen, ez a Mi otthonunk! Végre megérkeztünk. Együtt hazaértünk.

Megérintett Téged is már valaha a mediterrán lakberendezés mágiája?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!