Ez egy olyan faház, amelyről a jelenlegi tulajdonosa gyermekkora óta álmodozott miközben számtalanszor eltekert előtte. Tökéletes hétvégi nyaraló számukra: néha csak ketten bújnak el ide, néha gyermekestől érkezenek. “És van olyan is, hogy jönnek hozzánk látogatóba a legjobb barátaink. Ekkor a férjem, Marc átveszi az irányítást a konyhában, és mi mindannyian csodáljuk őt a hangulatos kandallós nappaliból.” – mondja Lara Vallés.

Mi képes ennyire varázslatossá tenni ezt a meghitt faházat?
Elsősorban az összenyitott közösségi terek, ahol főszerepben a konyha van; másodsorban mégis vannak privát helyiségek, ahol pihenni, feltöltődni vagy akár tervezni, ötletelni és dolgozni is lehet teljes nyugalomban.
És gyönyörű kilátás az erdőre. Módfelett tökéletes! Sőt! Eszményi!

Ez a faház egy valóra vált álom

A férjem gyerekkorában sokszor itt kerékpározott , és számtalanszor megbámulta ezt a házat. Akkortájt holland tulajdonosai voltak és amikor el szerették volna adni, mi azonnal lecsaptunk rá és meg is vettük.
Állagra egy elhanyagolt és lelakott épületet fogadott minket, de mi már láttuk benne a megszületendő csodát. 
3 évbe tellett, amíg a terveinkből elérte a jelenlegi állapotát, de a kezdetektől egyértelmű volt számunkra, hogy meg szeretnénk őrizni a rusztikusabb stílusú erdei faházas romantikát …
”- mondja Lara Vallés, a kfaház jelenlegi tulajdonosa és belsőépítésze.

Napfényes nappali hatalmas kanapéval

A házaspár gyakran csak ketten érkezik hétvégi pihenés gyanánt, hiszen csak elvonulnak és pihennek. Néha azonban velük érkezik négy gyermekük is, akik a korábbi házasságukból mozaikcsaládként nevelnek. Mindkét oldalról kettő-kettő, „és akkor már hatan vagyunk otthon!”.
Ezért is Lara Vallés választása egy hatalmas U alakú kanapéra esett, melyet közvetlenül az ablak mellé tervezett, hogy a pazar kilátásban zavartalanul tudjanak gyönyörködni.
A tér kellemes adottságait csak még jobban kiemeli a fekete burkolatú kandalló látványa.

A nyitott konyha

„Nyitott térbe terveztük, alkalmazkodva a ház adottságaihoz. Az alapkoncepciót az volt, hogy amikor főzünk, akkor beszélgessünk és közben élvezzük a páratlan kilátást. Úgy terveztük, hogy minden funkcionális legyen.”  A konyhasziget és az étkezőasztal egyetlen bútordarabból áll.

Folyosó helyett dolgozórész

A hálószobákhoz vezető folyosót is ki szerették volna használni valamiképpen, így „Faltól falig magas asztalt hoztunk létre, ahol együtt dolgozhatunk. Alatta egy szekrényt tettünk.”

A legelső látvány a reggeli ébredésnél a természet legyen

“Nyitottunk ablakokat a mennyezeten és a hálószoba homlokzatán is, hogy az eget és a csillagokat nézve aludjunk el, és reggel az első látvány a körülöttünk lévő erdő legyen.” – magyarázza Lara.

Gyermekszoba és garbrób is fába öltöztetve

A gyermekágyak egyedi készítésűek. Csillagfényes éjszakán idillikus természetes fény áramlik be a térbe, mely meghitté és meseszerűvé teszi az esti lefekvési ceremóniákat.

Fa mindenekfelett, még a fürdőszobában is

Hatalmas ablaka van a tökéletes kilátáshoz. Letisztult stílust alkalmaztak, két mosdót egy széles fiókosszekrényre és egy fapadot.

Elsőre ránézésre rengetegnek tűnhet a fa alkalmazása minden helyiségben.
Viszont így összességében nézve egy nagyon kellemes, élhető, szerethető és természetes otthont terveztek maguknak.

Mi a véleményed erről a hangulatos erdei faházról? Elfogadnád hétvégekre? Vagy azonnal beköltöznél? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: elmueble.com