Esetleg Te is azok közé tartozol, akik reményteljes csillogó szemmel várják a karácsony meghitt pillanatait, mint a kisgyerekek? Teljesen jogos, hiszen ez a varázslat minden évben elragad. A jellegzetes illatok az otthonunkban, az ünnepi fények villogása összetéveszthetetlen hangulatot áraszt.

A legfinomabb sikerült karácsonyi ételek is képesek veszítenek az élvezeti értékükből, ha nem megfelelően tálaljuk az ünnepi díszbe burkolt asztalra. Az ízlésesen megterített és kidekorált asztal puszta látványa – bármilyen étel esetén – csak még tovább fokozza az ünnepi étkezés hangulatát.
Általában az asztalok vannak fókuszba helyezve, de mi most picit elkanyarodunk kifejezetten a székek irányába. 

Egy széket többféleképpen lehet dekorálni. 
Az egyik legjellemzőbb megoldás, ha a szék hátoldalát díszítjük fel. Akár feldobhatjuk egy kisebb zöld koszorúval, selyemszalaggal összekötött ágakkal. Mégis talán legemlékezetesebb megoldása az amerikai filmekben látható, ahol a hatalmas esküvői ceremóniákon légies anyagokat, tüllöket fűznek be a széktámlák közé. Típusra leginkább chiavarit ajánlanám, mely kifejezetten amerikai székek, ezeknél a vékonyabb, pálcás háttámla kialakítása miatt könnyen lehet alkalmazni számos díszítési lehetőséget.

Most mutatok egy pár példát is rá: 

Zöld leveles ágakkal és fehér díszpárnával emelték az ünnepi hatást (forrás: thecelebrationsociety.com)

Maga a chiavari szék fémes alapszíne is különleges ünnepi hangulatot teremt, melyhez elegánsan tujaágakat rögzítettek. (forrás: artfullywed.com)

Ízléses egyszerűséggel csak egy zöldes színben pompázó szaténszalagot kötöttek a szék támlájához. (forrás: stylemepretty.com)

A szalag kötési módja is vihet bele egy kis játékosságot a dekorálásba, hiszen szélesebb szalagokkal látványosabb masnik készülhetnek. (forrás: bodas.facilisimo.com)

Az adventi koszorú szimbolikáját tovább vihetjük a dekorálni kívánt székek háttámlájára, hiszen egyszerűen egy ágat  dróttal körré formálunk és szalaggal felkötjük. Ízléses és szemet gyönyörködtető látványt nyújt (forrás: snippetandink.com)

A stílus maga az ember! – ez egy tökéletes francia eredetű mondás. Hiszen közel sem az elkészített ételek bősége és a felvonultatott étkészlet ára határozza meg egy ünnepi asztalnak a hangulatát és fényét.
Sokkal fontosabb a szívvel és szeretettel elkészített teríték, asztali dekoráció, amelyek gyermeket és felnőttet egyaránt képesek elvarázsolni az ünnepi asztalnál.

Nálad szokás az étkezőszékek dekorálása? Megmutatod nekünk?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!