A modern stílus egészen a 19. századra vezethető vissza a bútorok és lakberendezés történetében. Számos azonos stílusjegyekkel rendelkezik, mint maga a minimál, viszont a modern irányzat képes sokkal barátságosabb és melegebb hangulatot sugallni. A klasszikus stílus mellett ez nagy kedvenc sokunk számára.

Színek használatában nagyon jellemző a fehér, a barna valamint a szürke árnyalatai, keverve élénkebb tónusok.
Anyagok tekintetében is jellemző rá ez a rendkívül sokszínűség. Találkozhatunk acél, fém, üveg és fa kombinációjú bútorokkal a modern irányzaton belül. Megvilágítások esetében általában meleg fényű izzókat használnak, de előkerül a hideg szín használata is bizonyos szín- és formavilágú bútorcsaládok esetében.
A geometriai szögletes formák, az íves, kerek vonalak egyaránt jellemzik látványvilágukra gondolunk. 

Külcsín

Bútorok esetében, a minimálhoz nagyon hasonlóan, itt is a letisztult stílusú darabok jellemzőek. A modern irányzaton belül viszont keverednek az íves formajegyekkel. Fő jellemzőik az otthonosság, a kényelem és meleg hangulat.
Többször előfordul, hogy direkt módon elegyítenek a modern stílus világához egy tökéletlenségre utaló jegyet, egy másságot is, amely némi fűszert csempész az letisztultság összképébe. 

A konyhai térben a magasfényű, a matt és a fa bútorfajták a leginkább jellemző darabok. Azért válhatott ez a stílus rendkívül közkedveltté, mert kisebb otthonokban is rendkívül könnyen az adott térre szabható. A modern lakásbelsőkre jól illik a ridegség jelző, mely a rendszeretet és az organizáció egyik alapja. Ezeknél a lakásbelsőknél magas fokú precizitás az egyik legfőbb szempont. Amennyiben előnyben részesítjük a praktikumot és a jól átgondolt élettereket, akkor gondolkodjunk el mindenképpen ennek a stílusnak az alkalmazásán.

Mindennek egyes bútordarabnak megvan a maga szerepköre. Az egyhangúság elkerülése miatt, nyugodtan keverjünk hozzá különböző textileket, mely lágyítja a környező felületeket. A szellősebb terek látszatát képesek kelteni, így a letisztult modern stílus számos lakás vagy ház berendezésére tökéletes választás lehet. Leginkább azoknak számára ideális, akik a tágas, folytonosan egybenyitott tereket szeretik, a zsúfolt és tömött helyiségeket kerülik, és a rend vagy rendszer fontos az életük része. Megfelelően erősíti ezek hatásait a jól megválasztott világítóeszközök és a függönyök is, amelyek további alappillérei a modern stílusirányzatnak.


Lássunk néhány példát a vidékies otthonokba is jól beilleszthető modern stílusú bútorokról:

COLORADO STW étkezőasztal

A COLORADO STW étkezőasztal ideális megoldás lehet mindenkinek. Konyhába, étkezőbe egyaránt ajánljuk. Az elegáns megjelenés mellett a praktikusság is fontos szempont. Nagy előnye, hogy bővíthető, így nemcsak a családtagok, hanem a meghívott vendégek is gond nélkül asztalhoz ülhetnek.

HAVANA ST étkezőasztal

A HAVANA ST étkezőasztal meleg árnyalatú lefkas tölgy színével kellemes hangulatot teremthet a családi ebédekhez. Egyszerű formatervezésének hála szint bármilyen stílusú étkezőben megállja a helyét. Minőségi laminált bútorlapból készült a hosszú élettartam érdekében.


További étkezőasztalok esetén kattints:  Étkezőasztalok

COLORADO K2DP komód

Szereti az elegáns bútorokat? Ez esetben szenteljen némi figyelmet a COLORADO K2DP komódra is, amely minőségi laminált alapanyag felhasználásával készült. A fogantyú nélküli kialakításnak köszönhetően még modernebb, előkelőbb hatást kelt.A komód két zárt szekrényében és a középen elhelyezkedő három fiókjában sok minden elfér. 

HAVANA K2S tálalószekrény

A lenyűgöző méretekkel rendelkező HAVANA K2S kombinált szekrény tálalóként, vagy akár vitrines szekrényként is megállja a helyét. Megjelenését a természetes lefkás tölgy szín és a sárgaréz fogantyúk teszik még egyedibbé. Négy szekrényrészkét nyitott polc és három fiók biztosítja a tárolóhelyet. Alapanyaga minőségi laminált bútorlap, amely biztosítja a hosszú élettartamot.

További komódok esetén kattints: Komódok


Ajánlatainkat MOST kifejezetten az Expedo webáruház kínálatából szemléztük. Nézzetek ki is körbe náluk, mert garantáltan jó ízlésű és minőségi darabokra lelhettek.