Spanyolországba, gironai Sant Martí de Llémenában járunk. Már korábbi cikkeinkben is bemutattunk ízlésesen berendezett, szép mediterrán és rusztikus lakásbelsőkkel rendelkező otthonokat. — ITT OLVASHATÓAK
A téli évszakban ebben a térségben sincs mindenhol farkasordító hideg és nagy pelyhekben szállingáló hó, viszont az ünnepi dekoráció nagyon fontos kiegészítője az otthonoknak.
Ezt a rusztikus stílusjegyekkel teli ünnepi házat nagyon hangulatos, természetes stílussal ruházták fel, színeiben is törekedtek ennek megjelenítésére, melyet kombináltak az arany eleganciájával.
Most lépjünk beljebb ebbe a kőházba, mely megnyitja előttünk kapuit, hogy elvarázsoljon ünnepi hangulatával.

Jól megtervezett felújítás után egy ízléses vendégház

2013-ban vásároltuk az ingatlant. Két elhanyagolt épületrészt kaptunk és az volt a legelső elgondolásunk is, hogy hétvégi pihenőházat szeretnénk kialakítani belőle a családunk részére. Üres időszakainkban, pedig kiadjuk rövid távra nyaralni és pihenni vágyó vendégek részére.“- meséli Elisa, a Can Nerós tulajdonosnője.

Hatalmas ablakok varázsa

A csodaszép fagerendák, a hatalmas ablakok, természetes fény ereje és a varázslatos kandalló látványa is elegendő ok lehet, hogy beleszeressünk egyből ebbe a házba.

Mágikus meghittség

Az új kialakítású ablakok sokkal nagyobbakra lettek tervezve, mint a megszokott, hagyományos rusztikus házak ablakai. Ez csodásan lehetővé teszi számunkra, hogy élvezzük a birtok látványos természeti adottságait.” – foglalja össze gondolatait Jordi Vidal Mir építész (Aresta Arquitectura)

Az eredeti épület

Minden háznak van egy kezdeti története. Ez a hangulatos otthon eredetileg kifejezetten gazdasági épületként funkcionált. Gondoltad volna?
Ezt a házat és a közvetlen közelében lévő, szomszédos épületet állatok tartására, istállóként használták korábban. A felújítási projekt központi szerepe az volt, hogy a két különálló kisegítő épületet egy nagy házzá alakítsák át.” – magyarázza Jordi Vidal Mir építész (Aresta Arquitectura)  

Az ördög a részletekben rejlik.

A kanapé mögött található komód fölötti tükrön is megjelenítik az ünnepi dekorációt, mely természetes alapanyagú fenyőfüzér, karácsonyi fényekkel és arany levelekkel díszített. 

Az étkező

A hatalmas ablakok közvetlen közelébe tervezték, hogy legideálisabban ki tudják használni a természetes fény adta lehetőségeket. A belógatott fonott mennyezti lámpák hangulatos idillt teremtenek. A kék díszpárnák tökéletes egyensúlyt teremtenek az ünnepi asztalra kiválasztott színnel.

Türkizes tónusú karácsonyi asztal dekoráció

Egy felejthetetlen karácsonyi dekoráció titka a gazdag részletekben rejlik. Itt hangsúlyt kapott a természetes fenyőágak és termések felhasználása, melyet számos klasszikus részlettel vegyítettek, például mívesen csiszolt kristálypoharakkal. A szokatlan élénk türkizszínt pedig asztali futóként használták, mely a semleges bézs terítővel tökéletes párost alkot, sőt még jobban kiemeli az arany páratlan eleganciáját.

Hálószobába csempészett ünnepi hangulat

Kedves fénycsillagok, karácsonyi témájú képeslapok füzérként felfűzve az ágy fejtámlájánál… számos lehetőség adott, hogy miként teremtsünk idillikus szférát, ebben a nagyon intim hálószobai térben.

Ne csak bent díszíts!

Mi is jelezhetné a legjobban, hogy a ház lakói már megkezdték az adventi készülődés időszakát?
Egy saját kézzel készített természetes adventi koszorú a bejárati ajtón, mely tökéletesen jelzi egyszerre az ünnep közeledtét és a Remény szimbóluma is. Nemes szépsége az egyszerűségében rejlik, hiszen kifejezetten a környéken fellelhető alapanyagokból készült: fenyőgallyakból, fenyőtobozokból és magyalból. 

Mi a véleményed erről a hangulatos rusztikus otthonról? Elfogadnád az ünnepekre? Vagy azonnal beköltöznél? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: elmueble.com