Kedvenced a farmhouse stílusú lakberendezés – Most egy hazai példán keresztül megmutatjuk, hogy mitől lesz egyedi és ilyen lenyűgözően stílusos az otthonod.
Sokunk, amikor lelki szemei elé képzeli ezt a meghittséggel és különleges eleganciával teli lakberendezési enteriőrt, akkor a következő képek jutnak eszünkbe mindenképpen.
Az első – kutakodunk a zsibvásárokon vagy a régiség boltokban, esetleg régóta elfeledett padlásokon keresgélnünk ilyen stílusú berendezési tárgyak után.
A második – a természethez erős szálak fűzik.
A harmadik befutó – egy farmhouse stílusú a házban a visszafogott színek dominálnak.

Ha jobban megszemléletitek ezt a herendi otthont, akkor mindegyik pontra láttok ellenpéldát. Kedves olvasónk, Burdon Attila posztolta ki ezt a részletgazdag otthont a Közösségi csoportunkba a következő sorokkal:
Egy kis visszatekintés az elmúlt hónapokban bekövetkezett újabb változásokról, és ki tudja… talán jövőre folytatjuk tovább. 🙂 Mi így zárjuk a 2020-as évet! Boldog karácsonyt mindenkinek!

Mégis mik a főbb jellemzői? Miként tudsz az otthonod falai közé becsempészni ebből a laza, könnyed életstílusból pár sajátosságot?

Első tipp – Antikolj!
A stílus egyik legfontosabb alapeleme az antik hatás, melyet leginkább látványosan a bútorokon szemléltethetünk.
Nos, ha elegendő időnk, kreativitásunk és bátorságunk van, akkor magunk is belevághatunk egy régi bútordarabunk felújításához. Magát az antikolás műveletét otthon is könnyen elvégezhetjük.
Többféle módszer létezik: viaszos csiszolás, repesztés, koptatás. Talán a legegyszerűbb megoldás, ha festés után kenünk fel valamilyen öregítő anyagot a bútorra….
Netalán cikkünk házigazdájánál, Attilánál is bátran körbenézhetünk…
(FB profilja ITT elérhető)

Második tipp – Természetesség mindenekelőtt!
A vidéki élethez ragaszkodva ez a stílus a természetben is fellelhető anyagokat – fa, kő, vászon, bőr – részesíti előnyben. Az egyszerűbb fapadlózat, a kőburkolattal ellátott falak és a kézzel készített lakásdekorációs textilek mind a természetességről árulkodnak.

Harmadik tipp – Gyűjts ódon használati tárgyakat
A legfontosabb kiegészítői a provence-i enteriőröknek az ütött-kopott használati tárgyak. Fém gyertyatartók, illóolajos üvegcsék, rézedények, locsolókannák, csipketerítők, vázák és kovácsoltvas keretezésű tükrök mind a provence-i stílust erősítik. Érdemes beszerezni őket, hogy a falakon belül letisztult szépségükkel ragyogjanak.

Hozzád legközelebb melyik lakberendezési stílus áll?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!