Milyen is egy tökéletes étkező?

Az étkező stílusát, berendezését nagyban befolyásolja, hogy hol is helyezkedik el az otthonban. Általánosíthatunk, hogy leginkább a konyhában találkozunk vele.
Ám itt is fontos szempont, hogy a két alapvető tevékenység, a főzés és az étkezés valamiképpen eltudjon különülni egymástól.
Számos megoldás létezhet: Esetleg egy eltérő falburkolat kiválasztása, szín vagy megfelelő hely esetén, egy elválasztásra szolgáló pult, ami akár tálalóként is funkcionálhat. Még szóba jöhet kreatívabb térelválasztó megoldások: például egy alacsonyabb parapetfal, polcok, növények.

Az étkező helyének megválasztásakor, ha tehetjük az szempontok alapján mérlegeljünk:
– lehetőség szerint ablak közelében, így természetes fényben gazdag és jól szellőztethető
– legjobb a lakás déli, délkeleti vagy délnyugati részein kialakítani
– a mesterséges megvilágítást, a mennyezeti csillárt az étkezőasztal mértani középpontjában kell elhelyezni, és meleg fényű izzóval világítsunk
– nyugalmasabb szféra
– pár dekorációs tárgy és növények elhelyezése még otthonosabbá teheti


Kedves királyhegyesi olvasónk, Németh-Kiss Krisztina posztolta ki ezt a csodaszép konyhai teret a Közösségi csoportunkba a következő sorokkal:

Boldog új évet! A miénk az lett, mert az ünnepeket a felújított parasztházunkban tölthettük végre. Kedvenc helyiségemet, a konyhámat szeretném megmutatni nektek.🙂

Ui.:

A konyhát egy makói asztalos készítette, de mindent én választottam ki.
A frontok a Nett-Fronttól vannak, a vázat az asztalos szabta és ő szerelte össze.
Sütő, főzőlap, mikro: Gorenje classico.
Hűtő: Snaigé (emagról rendeltem)
Asztal: K260 a típusa, Home-max bútor
Székek: Nizza étkezőszék, Home-max bútor, szövet az anyaga, nem textilbőr, könnyen tisztítható, tömörfa lábai vannak, legjobb választás volt egy majd 2 éves kislány mellett.😊

Három szóval jellemezhetnéd, akkor mi lenne az?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!