Az ablakokon a kilátás olyan káprázatos, mintha egy lenyűgöző festményre merednénk visszafogott lélegzettel. Maga a fa természetes látványának melegsége egyből megfogja a harmóniára és meghittségre vágyó emberi lelket és szemet. Még a modern stílus finom beütései is imádnivalóvá teszik ezt a rusztikus nyaralót.
Belépjünk végre?

MINT EGY KÉPESLAP

“Egy közös gyermekkori álmunk vált valóra a férjemmel. Mindketten nagyon szerettük volna, hogy legyen egy faházunk a hegyekben. Így ezt az ajándékot adtuk magunknak a 40. évfordulónkon” – mondja Isabelle Mouries belsőépítész.

EGY NAPPALI, AMELY MEGÖLEL

Belépve ebbe a vörösfenyőfával szegélyezett faházba (a Kelet-Pireneusok festői falujának lejtőinek lábánál) ez a nappali látványa fogad bennünket, ezzel a csodaszép kandallóval.

MESEBELI KILÁTÁSSAL RENDELKEZŐ NYARALÓ

Egy másik finom részlete, amely lenyűgözővé teszi ezt az egyedülálló házat, az antikolt fából készült konyharész fúziója a Zimbabwe fekete gránit munkalapjával. Ez egy nagyon erős kontrasztja a elképesztő hófehér havas, hegyszirtes kilátásnak.

NYITOTT TÉR

“A cél az volt, hogy egybenyitott tereket hozzunk létre, hogy ne veszítsük el a lenyűgöző kilátást a Les Angles falu, a Matemale-tó és a Cambre d’Aze-hegység fölött” – folytatja Isabelle.

FÁBÓL KÉSZÜLT HÁLÓSZOBA

Az egész hálószobát vörösfenyő fával burkolták, különböző irányokba rendezve, ez a lakberendező és a tulajdonos ötlete volt: „Tanultam építészetet, és nagyon érdekelt a belsőépítészet” – magyarázza. „Ezért volt ez a projekt különösen a szívemhez ”.

A SAJÁT TERVEZÉSŰ FÜRDŐSZOBA

A fürdőszobák részletei, a szekrények felülete és maga a tér hangulata a tulajdonos munkája. “Saját stílusomat akartam létrehozni, mely látványában is melegséget áraszt, a Savoya jellegzetes faházaira emlékeztetve (Franciaország nagyon jellegzetes építészetű régiója), de kissé mégis szakítva ezekkel a hagyományokkal” – folytatja.

Ez a bájos ingatlan szezonálisan elérhető a Nordika Chalets cégnél, amely Michel Astaing építész nevével és skandináv esztétikájával rendelkezik, aki a hangulatos és meleg luxus faházak létrehozására specializálódott leginkább.

Mi a véleményed erről a hangulatos faházról? Elfogadnád elvonulásod idejére? Vagy azonnal oda is költöznél véglegesen? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: elmueble.com