Ez egy valóban olyan ház volt, amelyet senki sem akart magának. Mégis a jelenlegi tulajdonosa meglátta benne a potenciált, válaszfalakat bontott és színeket, textúrákat engedett be a térbe. A végeredmény csodaszép lett. Megnézzük?

EGY HÁZ ÉS A TÖRTÉNELEM

Most köszöntünk benneteket a sötét hegyszirtekkel telített erdőkből, ahol jellemzően kevés természetes fény éri el a házak tereit. 
Monica, a jelenlegi tulajdonos a huescai Cerlerben vásárolt magának egy olyan házat, amelyért korábban senki sem adott volna egy fillért sem! Végezetül Tote Moreno építésszel (Factoría UDA), aki a barátja nekiálltak tudatosan megtervezni a ház funkcióit.
A ház eredetileg 1870-es években épült, mely most a csodás átalakítás révén egy kellemes otthonná változott.

ENGEDD BE A FÉNYT

“Ezt a házat nem tudták sokáig értékesíteni, mert azt mondták róla, hogy rettenetesen sötét. Elkezdtük a válaszfalak kibontását és egybenyitottuk a tereket, így most csak áramlik benne a természetes fény!” – meséli Monika, ennek a hangulatos háznak a tulajdonosa. 
Az előszobában ez az egyszerű ülőpad megoldás nagyon hangulatos lett.

CSODASZÉP GERENDÁS MENNYEZET

Amíg nem kezdték el a bontási munkákat, addig el sem tudták képzelni, hogy milyen csodát rejtegethet maga a plafon. Amikor meglátták lecsupaszítva ezt a lenyűgöző gerendás mennyezetet, akkor azonnal tudták, hogy így szeretnék megtartani… csupaszon, tele rusztikus bájjal.  
Hiszen ez határozza meg leginkább a belterek lenyűgöző karakterét.

NAPSÜTÉSBEN GAZDAG TÉR

Első kósza ötletként egy meglehetősen skandináv stílusú házban gondolkoztak, “finn design, fehérre festett mennyezetet és mindent amit elbír” – ​​meséli Monica. “De amikor ezt a látványos mennyezet megjelent, akkor azonnal meggondoltam magam, és egy rusztikusabb stílus felé hajoltam.
És teljesen igazunk lett: Hiszen ezek az eredeti gerendák látványa maga a fennkölt költészet!

NYITOTT FA POLCOK A TERMÉSZETESSÉG JEGYÉBEN

Monica több olyan polcot kért az asztalostól, mely faltól falig ér. 
Kifejezetten természetes és rusztikus felülettel kérte őket, mely első hallásra meg is lepte a szakembert. De látva az összképet – ismét jó döntés született.

RUSZTIKUS NYITOTT KONYHA

A nyitott konyhai tér egy másik fókusza az otthonnak, amely miatt ez a ház tökéletes hegyi menedékhelynek. „Mindenképpen nyitottnak kellett lennie. Látványos polcot akartam. Mondtam Tote Moreno-nak, így erre neki az volt a javaslata, hogy a pakolós polcok hátfalát csak 30 cm-re mélyíti, ezáltal a beépített készülékeket még további 30 cm-rel lehessen beljebb helyezni. Ezáltal minden egy síkba került.”  
Ráadásul nem akartam székeket, mert nem volt sok helyünk.” – folytatja Monica. Székek helyett az ebédlőben padokat helyeztek el az étkezőasztal mindkét oldalán. 

ÉS MIÉRT NEM ADTÁTOK EL?

Az emberek azt mondták, hogy nagyon fénytelen, rossz beosztású ez a ház. Elkezdtük a válaszfalak lebontását, mely korlátozta a természetes fény áramlását. Ez a hegyi ház mára már egy modernebb otthonná vált, még egy kis provence-i miliő is beköltözött a falai közé!
Amikor legközelebb valaki azt mondja neked, hogy “ez a ház senkinek nem kell” … nos, nézd meg újra!

A FAPADLÓ

Új padlót fektettünk le. Nehezen találtuk meg a legmegfelelőbbet, mivel azt szerettük volna, hogy ugyanolyan hatást keltsen, mint a mennyezetünk.” – emlékezik vissza ennek a hangulatos hegyi háznak a tulajdonosa. 

EGY RUSZTIKUS PULT ÖNÁLLÓ SZIGETKÉNT

Rengeteg fa! Még több fa! Kétségtelen, hogy nézve a képeket ez a ház fő alapanyaga. Viszont, hogy ne váljon túlságosan monotonná a látványa, úgy döntöttek az asztalosok, színekkel és textúrával néhol megbolondítanak különleges darabokat.
Tökéletes és látványos megoldás például ez a régi, újragondolt pult, amely most épp a második fiatalságát éli a konyhai térben. 

ZÁRVA VAGY NYISD KI!

A konyhaszekrényünkhöz Conde Gabi tervét választottam, mely tele van szabálytalan falfülkékkel és a tetején italtartóval, picit kaotikus. De mi egyből beleszerettünk!” – meséli Monica. Ráadásul mindenre van helyük benne: a nyitott polcoktól, a falfülkéken keresztül, a zárt szekrényeken át és készülékeket rejtő ajtókig.  
Az elektromos készülékek számára a falakat még tovább mélyítették 30 cm-rel. Első látásra egy hétköznapi konyhabútornak tűnik, ám a valóságban egy tökéletes rejtekhely a modern gépek számára.

A STÍLUSIKON FÜRDŐSZOBA

A ház színeinek kiválasztásának szempontjából a fürdőszobák nagyon meghatározó szereplőkké váltak. 
Itt a khakiszürke lett dominánsabb, mely visszaköszön a beton és a fafelületeken is, így töri meg a természetes fa látványának uralmát.

A HÁLÓSZOBA

Ezt az impozáns régi ajtót egy antikkereskedésben szerezték be Barbastro-ban. Összesen három található az egész házban. Kétségtelenül az egyik leglátványosabb eleme az otthonnak, hiszen puszta látványától megakad rajta az ember tekintete. 
Az éjjeliszekrényeket eredetileg egy szekrény elemei, most komódként szolgálnak. A magassága megegyezik egy éjjeliszekrény magasságával, ám kétszer olyan széles.
A hálószobában pasztelles rózsaszínű színvilág még inkább lágyítja és melegséget ad a térnek.

GYEREKSZOBA

A három ágyas gyermekszoba ugyanazt a letisztultabb vonalat követi. Egyszerű és hangulatos, tökéletes és tiszta hidegebb árnyalatokban gazdag. 
Azt kértem, hogy félig állítsák vissza az ablakokat, mint a régi házakban, és így berendeztem alá egy ülőkanapét.” – mondja a tulajdonos. 
A gyerekszobában a tónusok, a zöldes-khaki szürke és a türkiz tökéletes keveréke, mely számos tárgyban visszatükröződik.

Mi a véleményed erről a hangulatos kőházról? Elfogadnád elvonulásod idejére? Vagy azonnal oda is költöznél véglegesen? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: elmueble.com