A hozzájuk betérő vendégek amikor először megpillantják ezt az otthont, mely helyileg tennessee-i állam Eads városban található, az első ösztönös kérdésük, amelyet általában feltesznek: “Tulajdonképpen, hány éves is ez a hely?”

Az Istálló – tulajdonosai és tervezői csapata nevezte el így – lehet most meglepetésként fog hatni, de teljesen vadonatúj. Az öt fős család számára megépített ház 22 holdnyi területen fekszik.
Brad Norrist, egy nashville-i építészt bíztak meg a háztervek elkészítésével, hogy egy olyan irányvonalon haladjon, amely egy istállószerű ingatlant eredményez, amely tökéletesen beleillik a telek vidéki bájába.
Egy memphisi belsőépítészt, Teresa Davist, aki a Post 31 Interiors munkatársa, azzal bízták meg, hogy összehangolja a belterekben a különböző stílusokat. A durvább felületű, újrahasznosított fákat harmonizálja egy kifinomultabb vidéki eleganciával, vagyis egyesíti a rusztikusságot egy bájos csillogással.

A „Little Barn” elnevezett rusztikus kőház úgy lett kialakítva, hogy maximálisan kihasználja 22 holdnyi terület tökéletes adottságait. A ház főként a vendégházként és családi események helyszíneként szolgál, illetve szervesen csatlakozik egy nagyobb rezidenciához.

Ahogy esteledik, ennek a pajta stílusú otthonnak a feltűnő fényei hívogatóan csábítják a szépségre érzékeny szemeket.
Természetes anyagok és organikus építészeti jegyek együttesen adnak a háznak egyfajta időtlen kortalanságot.

Ragaszkodni szerettek volna az autentikus jelleghez.” – mondja Teresa. “Ez a döntés vezérelte az összes építészeti stílusjegyek kiválasztásával kapcsolatban.
Ami a belső tereket illeti, a háztulajdonosok úgy döntöttek, hogy nem viszik a végletekig a rusztikusságot. “Nem szerették volna, hogy vadászháznak nézzen ki” – mondja Teresa. “Azt akarták, hogy egyszerre legyen élhető és kényelmes. Azt akarták, hogy amikor belépnek az ajtón, akkor úgy érezzék, mintha a saját otthonunkban lennének.”

A bejárat íves dupla ajtójánál a magas, kárpitozott padok sokoldalú ülőhelyként szolgálnak. Egy családi rendezvény esetén a tulajdonosok asztalokat és székeket húznak a közelükbe. A hatalmas csillár a többtucatnyi kristálygömbbel meseszerű csillogást ad a helyiségnek.

Az újrahasznosított fűrészáru gerendák a letűnt korok életszerűségét kelti ebben a térben. A keményfa padló szintén újrahasznosított fából készült. A tágas, multifunkcionális előszoba tökéletes helye lett a család zongorájának is.

A magas ablakokon keresztül rengeteg természetes fényt áramlik be.
A tágas, nyitott nappali közepén egy 10 fős étkezőasztal található. A hosszú helyiség szabadon álló kőkandallóval, valamint nappali, étkezési és szórakoztató terekkel rendelkezik.

A beépített bárpult mögé a tervezőcsapat ólomüveg ablakot építtetett, amely eredetileg egy történelmi memphisi épület kápolnájából ered. Úgy van beágyazva a falba, hogy háttérvilágításként is funkcionál.

A kilenc méteres mennyezeti magasság és a monumentális központi kandalló komoly kihívás volt, hogy minden igényt kielégítő csillárt találjon rá a lakberendező. Végül ezt a kocsikerék jellegű típust lett a befutó modell, melynek az alsó gyűrűje nagyjából 1,80 méteres átmérővel rendelkezik.

A neutrális színpaletta tökéletes alapja az időtlen dizájnnak, az arany felcsillanása pedig modernebb jelleget ad a rusztikus stílus mellé.
A parkettákat és a mennyezeti faanyagokat újrahasznosított fából készítették. Törekedtek a megfelelő egyensúly megtartására, vagyis ha van valami nagyon rusztikus felület, akkor közvetlen mellé valami nagyon elegáns kerüljön.
Ami a teljes színpalettát illeti, a tulajdonosok a lágy, nyugtató óceán árnyalatait részesítették előnyben. Teresa, a lakberendező pasztellesebb kéket és zöldet párosította a semleges falakhoz és bútorokhoz, hogy szobából-szobába szőjön egy átvezető és harmonizáló látványszálat.

A különböző textúrák harmonikus keveredése nagy szerepet játszik ennek az otthonnak elegánsan rusztikus kialakításában. A nappaliban a bársony vegyül a bőrrel és az újrahasznosított fával, fém bevonatú tárgyakkal, hogy egy meghitt, vizuálisan kellemes keveréket hozzon létre.

A konyhában a fehér alsó szekrény, a sötét munkalapok és a neutrális színpaletta harmonizál egymással. Mosogatás közben a tökéletes kilátás biztosítja a könnyed munkavégzést. A konyhasziget felett két fürtös üveggömbökkel teli csillárt terveztek, amelyek a hívogató előcsarnok berendezési tárgyát idézik fel.

Teresa, a lakberendező a reggelizőt a család számára úgy tervezte meg, hogy könnyen játéktérré alakítható. Kőfalazat és gerendás mennyezet köti össze a különálló helyiségeket.

Teresa ezt a rusztikus fürdőszobai mosdót kifejezetten egy olyan fotó alapján tervezte, amelynek látványába beleszerettek a háztulajdonosok.

A hálószobákban található ágyak alul hatalmas tárolókkal, amelyek maximalizálják a vendégek számára a helyet és a funkcionalitást.

Ezt a fő lakóterületre néző tetőtéri helyet eredetileg a gyerekeknek szánták, de amikor rájöttek, hogy még jobban kihasználhatóak a tér adottságai, a tervezők egy újabb hálószobát adtak közvetlen a kanapé fölé.

A hosszú terasz egyik végén egy kétoldalas kőkandalló meghatározó látványa ejti rabul a szemeinket.

Interior design: Teresa Davis, Post 31 Interiors
Terv: Brad Norris, Norris Architecture
Lokáció: Eads, Tennessee, USA
Fényképész: Emily Minton Redfield

Megkedvelted ezt a rusztikus bájjal telített farmházat?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe becpillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!