A most bemutatásra kerülő klasszikus amerikai farmház Jessica Helgerson belsőépítész otthona, melyet férjével, Yianni Doulis építésszel és két gyermekükkel oszt meg. Az otthon egy öt hektáros birtokon fekszik a Sauvie-szigeten, mely a Columbia folyó mentén található legnagyobb sziget, közvetlen Portland (Oregon állam) szomszédságában.

A család kezdetben helyreállított egy apró, 50 négyzetméteres házat a birtokon, amelyben négy évig laktak. Mindeközben tervezték közösen új otthonukat.
A tervező házaspár arra a megállapításra jutott, hogy a legmegfelelőbb stílus ezen a tájegységen egy kifejezetten egyszerű, tradicionális amerikai farmház. Habár van egy másik (kissé bolondosabb) elbeszélésünk is rá, hogy végül is miként jutottak erre az elhatározásra. A tervezőpáros úgy döntött, hogy a háznak kifejezetten emberibb arculatot kölcsönöz.

És ím, így írják le a saját szavaikkal ezt a projektet:
„Úgy tekintettünk rá, mint egy öregedő nagynénire. Aggodalmaskodó. Törékeny testalkatú. Mindig magas nyakú, hosszú és kikeményített vászonruhákban jár. Kicsit szigorú. Mikor meghal, akkor átnézik a személyes holmiját, emlékeit, a gyönyörű selyem fehérneműkollekcióját és egy köteg szerelmeslevelet a marokkói szerelmétől. Soha nem szólítottuk a nevén, de ő a lelke Wild Goose Farmháznak. “

Interior design: Jessica Helgerson Interior Design
Terv: Yianni Doulis Architecture Studio
Lokáció: Sauvie Island, Oregon, USA
Fényképész: Aaron Leitz Photography

Mi a véleményed erről a tradicionális amerikai farmházról?

Amennyiben szeretnél még több hazai otthonba és kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!