Valahol egy picit hiszek a meséknek. A mesékben. Hogy léteznek olyan varázslatos pillanatok, erők, energiák, amelyek alapvetően meg tudják változtatni emberek életét. Schmidt Brigiék vendégházának a története pontosan ilyen. 

A Grimm történet ihlette kecskédi házikó tulajdonosával beszélgettem. 

Brigi! Engedd meg, hogy gratuláljak neked a házikóhoz! Kérlek, mesélj egy picit, mit kell tudnunk róla? 

Nagyon köszönöm Kriszta. Hosszú történet, kezdem az elejéről… 

A házban, mely most már a „miházikónk”, korábban gyermekeink rajztanárnője élt családjával. Régebben egyszer-egyszer jártam már náluk és már akkor teljesen elvarázsolt a ház energiája.

Éppen négy éve annak, hogy egy facebook postban megláttam, hogy eladják a kis csoda-kuckót. Ahogy olvastam az írást, összeszorult a szívem. Éreztem, hogy akárhogy is, de nem szeretném, ha „idegenek” laknának benne. Hihetetlen erő volt már akkor bennem, egyszerűen szerelemház volt első pillanatra.

Nagyon izgalmasan kezdődik. Mi történt utána? 

Felhívtuk a tanárnőt, hogy minket érdekelne a ház, szeretnénk megnézni.

A mai napig nem tudom miért (talán érezhető volt a lelkesedésünk, és hogy nálunk jó kezekben lesz), de a rengeteg tulajdonos-jelölt közül végül minket választottak.

Amint megtörtént a kulcsátadás, nekiláttunk a „felújítási” munkáknak és szinte mindent saját kezűleg alakítottunk át. Próbáltuk saját ízlésünkre formálni, de igyekeztünk megőrizni a régi varázsát is.

Mi motivált benneteket? 

A ház nekem már nagyon régóta meseházikó volt, de, hogy másokból is hasonló érzelmeket vált ki, nem is reméltem. Bárki, aki nálunk járt eddig, egytől-egyig hasonló visszajelzéseket adott. Úgy látszik, tényleg valami különös rezgés veszi körül, amit nem csak mi, hanem mások is éreznek.

Ezt a felismerést szem előtt tartva, igyekszünk a két kezünk munkájával szolgálni, gondozni a házikót nap, mint nap.

Legtöbbször, amikor megérkeznek a vendégek, ledöbbenve állnak, hogy ez még szebb, mint a képeken! Ezek a visszajelzések megerősítik bennünk azt, hogy jó úton járunk. Továbbra is igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy jól érezzék magukat nálunk, hisz pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni jönnek.

Hogyan indult a vállalkozás?

Már régóta foglalkoztatott minket egy vendégház indításának gondolata, de szempont volt az is, hogy a tágabb családdal már nehezen fértünk el a családi házunkban, -ami szintén a településen található-, illetve szerettük volna, ha a barátainkat is úgy tudjuk vendégül látni, hogy nem kell szűkölködnünk, mert van még egy hely, ahol tudunk szállást biztosítani nekik. 

Mi nem „csak” egy vendégházat szerettünk volna, hanem egy második otthont. És azt hiszem ez sikerült is.

Sokan látogatnak benneteket? 

Családok és kisebb baráti társaságok egyaránt szívesen jönnek hozzánk.

Egyre többen ismernek és ajánlanak tovább minket és van több olyan vendég is, aki minden évben visszatér hozzánk. 

A házban és a kertben számos eszköz áll rendelkezésre a gyermekek részére – játékok, homokozó, mászóka, csúszda, hinta, trambulin, gokart, stb.

A miházikónk Kecskéd egyik mellékutcájában található. A faluban és a környéken van lehetőség kirándulni, kerékpározni – melyhez kerékpárokat is biztosítunk. A nemrég átadott kerékpárúton rövidebb, hosszabb túrákat is lehet tervezni.

Tata, Tatabánya, Majk közelsége számos programlehetőséget biztosít.

A házban 2 szinten 4 szoba, nappali, 3 fürdőszoba, jól felszerelt konyha és külön olvasótér áll a vendégek rendelkezésére. A belső teret egy vidékies hangulatú, fedett és árnyékos terasz egészíti ki, a kert végében pedig egy dézsafürdő biztosítja a kikapcsolódást. Hihetetlen otthonos és minden zugból árad a bizalmon alapuló szeretet.

Pontosan így van. Magunk is nagyon szeretünk utazni, így hosszú évek óta figyeltük, hogy mi az, ami kiemel egy szálláshelyet az átlagból. Számunkra mindig pozitív volt, ha a szállásadón éreztük a figyelmességet, a bizalmat és egy-egy – el nem várt – kedves gesztust. Ezeket a pozitív tapasztalatokat, jó érzéseket igyekszünk beépíteni a miházikónk mindennapjaiba. Szeretünk adni, és nekünk az a legfontosabb, hogy a vendégek elégedetten távozzanak és örömmel térjenek vissza hozzánk.

Ha szeretne egy felejthetetlen élményt átélni ebben a kedves vendégházban, akkor nem kell mást tennie, mint emailben, vagy telefonon jelezni foglalási szándékát. Az aktuális foglaltságról megkeresése alapján örömmel adnak felvilágosítást.

Kattints Cégtárunkba a vendégház elérhetőségeiért!