A legtöbb ember a béke oázisáról álmodozik. Egy olyan helyről, ahová el lehet menekülni és ahol sikerül végre rendezni a gondolataikat.
Mindeközben zavartalanul folyattathatjuk “csak úgy” az óráink csendes perceit. 
Valahogy így érezte magát anno egy angol pár is, akik elindultak a városuk körül felfedező útra, hogy élvezzék a természet nyugalmat árasztó hatásait. Kis kirándulásuk során egy erdővel körülvett épületre bukkantak, mely eredetileg egykor egy kis gyár házrésze volt. 
Nem szándékoztak maguknak második otthont vásárolni, de közel 30 évvel ezelőtt mégis megvették, hiszen a táj miliője teljesen elvarázsolta őket. Újabb tíz év után kibővítették és felújították a házat, mely jelenleg már 150nm alapterülettel büszkélkedhet.  2018-ban ismét egy komolyabb felújításon esett át ismét, hogy a XXI. század minden kényelmét magába foglalja, ha egy nyugodt és vidéki hangulatú kikapcsolódásra vágynak.

Mennyien álmodozunk mindennap egy olyan helyről, ahol megélhetjük a meghittség, az elvonulás, a csend misztikus pillanatait? Ahol csak a fák suhogását hallani, ahol bele lehet merülni a madarak trilláinak zeneműveibe, ahol érezni a fű és a mezei virágok illatát … és szervesen kapcsolatba lehet lépni a természet energetizáló atmoszférájával.

A tulajdonosok felújítás során egy belsőépítészhez fordultak, akinek szakmai iránymutatásával még többet kaptak, mint elsőre gondolták volna: meghitt, tökéletes pihenésre alkalmas házzá varázsolta számukra – illetve bevételi forrásként is szolgál, mert úgy döntöttek, hogy kiadják a nyaralójukat. 
A felújítás körülbelül 5 hónapig tartott. Modernizálták a berendezéseket, így ház komfortfoka jelentősen megnőtt, a fürdőszobáktól kezdve a ház radiátoros fűtéséig.
Mindvégig szem előtt tartva azt az igényüket, hogy a ház eredeti stílusán ne változtassanak semmit.

A belső tér nem túl nagy, ezért a tervező három szempontra összpontosított: kényelem, természetes fény és a külső táj szépsége. 
A tér berendezésénél a puha, bolyhos bútordarabok és textilkiegészítők révén a lehető legkevesebb színkontrasztból válogatta össze – a világos árnyalatok és a függöny nélküli ablakok által – ahol a függönyöket csak vizuális keretként alkalmazza a nappaliban.
Sokunk számára a tűz jelenléte, a lángok figyelése relaxáló gyakorlatként hat az elménkre, így a kandalló sem hiányozhatott a nyaralóból. Eredetileg a téglavörös és a tölgy árnyalatú sötét felületeket fehérre festették, így sokkal tágasabbá vált a tér. 
A tervező trükkje az volt, hogy az egyedi tervezésű bútorok (például a TV komódja) a burkolathoz hasonló kialakításúak legyen.

A nappali hosszú és keskeny kialakítású, így az étkezőt látványosan egy üvegfal elé helyezték el. Innen a táj lenyűgözően gyönyörű és a természetes fény beszivárog a helyiség minden részleteibe. 
A beltéri ajtó a konyhába vezet, mely alig észrevehető, hiszen ugyanolyan árnyalatban festették le, mint a falburkolatot.
Tökéletes megoldás egy hosszú és keskeny térben egy meghatározó, vízszintes tárgy elhelyezése, amely harmonizálja a különböző lakberendezési darabokat, viszont jól hangsúlyozza a tér jellemzőit is.

A konyhát teljesen átalakították és új készülékekkel látták el. Fehér oldalfali csempe került fel a falra, hogy még szebben harmonizáljon a világos színű konyhabútorral . A sarokra szereltek egy elektromos főzőlapot, de meghagyták az eredeti sparheltet is, mely működőképes. 
Az elegáns és tágas megjelenés érdekében az ablaknál nincsenek polcok, így jobban hangsúlyozzák a külső táj látványát.

A hálószobák számos gyönyörű részletet tartalmaznak.
Az ablak felé néző ágy által reggelente a természet csodás ritmusára ébredünk. Fehér ágynemű, világos színhasználat, pasztell tónusú bútorok – mind kellemes összhatást nyújtanak. Az ágy fölötti tükör visszaveri az ablakon beszűrődő fényt és harmonikusan illeszkedik a térbe.
A szabadon hagyott, függöny nélküli ablak olyan, mint a kinti tájat keretbe foglaló festmény.

A fő hálószobához egy saját fürdőszoba tartozik. A nagyobb kényelem érdekében a hálószoba padlója padlószőnyeggel borították. 
A fürdőszobában használt árnyalatok hasonlóak a hálószobához, folytatva a ház kromatikus és harmonikus stílusát. A zöld növény hangsúlyozza a tisztaság és a frissesség érzését a fürdőszobában.

A második hálószobát az elrendezéshez hasonló elveken nyugszik, mint az első – az ágy az ablakok felé néz. Itt viszont néhány nőies árnyalatú textildekoráció változtatja meg az enteriőrt.
Az ágy oldalán található fali akasztó a nyaraló érzetét kelti, de segít abban, hogy közvetlen kéznél legyenek dolgok. Az asztalok és lámpák jelenléte révén aranyszínű metál elegáns hangsúlyt ad a hálószobának.

A második fürdőszoba kifejezetten pihenésre csábít. Tágas tér, melyben egy fésülködőasztal is helyet kapott. Az asztalba rejtett tükör a fiókban van elhelyezve, mely szükség szerint összecsukható. A kényelmes karosszék pedig a minőségi kényeztetés benyomását erősíti.

A harmadik hálószoba gyermekek számára készült és két kényelmes ággyal rendelkezik. Az ablak itt is a figyelem középpontjában áll.
A berendezésben használt árnyalatok nyugodtak és világosak. Az ágyak szürke kárpitozása kellemes, elegáns kontrasztot teremt a fehér színnel.

Mi a véleményed erről a kellemes hétvégi nyaralóról? Elfogadnád hétvégekre? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Foglalás: uniquehomestays.com