Ez a loft stílusú ház Lengyelországban található, mely egyszerre inspirál ás bűvöletbe vonz. A Shoko Design lengyel irodát bízták meg a belsőépítészeti és lakberendezési tervezéssel.

Valójában ez az iroda mindig számos meglepetést nyújt a személyiségi jegyekkel teli, ugyanakkor kozmopolita és élhető lakóterek kialakításában.
A kortárs loft maga a stílus és az ipari lakberendezés izgalmas fúziója.
Ez a trend számos rajongót vonzott be évek alatt, mikor anno New Yorkból kezdett elterjedni a 20. század végén. Kifejezetten elsősorban praktikus és szórakoztató megoldások kerültek kiépítésre a sok fal nélküli és összekapcsolt terekben. 

Akik vonzódnak a minimalista és iparibb jellegű koncepcióhoz, mely szép számmal felvonultat látszólagos rusztikus felületeket és izgalmasan játszik sötét színekkel, itt például fekete, szürke és barna. Azok számára ez az otthon számos inspirációt szolgáltat majd.

A Shoko Design tökéletesen törekedett arra, hogy a loft kialakításakor az ipari esztétikát jól harmonizálja, hiszen sok zölddel, szerves anyagokkal és bútorokkal keveri, így tágas tereket teremt, amelyek az mellett, hogy összekapcsolódik és csupaszabbá vált, mégis egyszerre könnyedd és hívogató. 
A gerendák, az oszlopok szerkezete, a nagy ablakkeretek fémből vannak és egy markáns színt, azaz feketét kaptak.
A jól megválasztott lámpatestek tökéletesen visszaadják a gyári hangulatot. 
Mindezen ipari elemek mellett tökéletes ellentét a nyers és világos fa, mely fellelhető a mennyezeten, a padlón, az ajtókon, a bútorokon, így egy sikkes elegáns stílust teremt.

A párnákon, puffokon, takarókon és a szőnyegeken megjelenő szövetek gazdagsága és sokféle textúrája izgalmas látványt nyújt. Például az étkezőasztalt alkotó székek egy vidám hangulatot árasztó keverék.
A konyha és a fürdőszoba ugyanazt az elvet követi – egyszerűség és letisztultság.
A hálószoba fő eleme egy látványos baldachinos faágy. 

A terekben alkalmazott megoldások, amelyek megvalósításra kerültek, könnyen áthelyezhetőek és megújíthatóak, így mindig dinamizmust és frissességet ad a környezetének. A ház körül rengeteg dísznövényekben gazdag oázisok kerültek kialakításra, így a hatalmas ablakok által szinte belépnek a terekbe. A terek tágassága a szabadság és a meghittség kellemes érzetét generálja.

Mi a véleményed erről az izgalmas loft otthonról? Elfogadnád? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: shokodesign.com