Ha most egy nyüzsgő nagyvárosban élsz és mai nap is órákig tartó forgalmi dugóban araszoltál a munkahelyed vagy az otthonod felé, akkor ez a cikk biztosan maga lesz a mennyország részedre.
Rafa és Blanca egy kedves spanyol házaspár, akik mindennap egy forgalmas városban dolgoztak. Amikor a városi lakásukba hazaértek egy fárasztó nap után számtalanszor fantáziáltak egy meghitt, kertes otthon lehetőségéről. Végül elhatározták magukat.
“Mi lenne, ha a hegyek közé mennénk élni? Ahol a természet ölelésében és nyugalmában a saját vidéki házunkban laknánk? Olyan lenne ez, mintha az egész évben nyaralnánk! Miért is ne?”

A zöld szín végtelen nyugalma. Akárhányszor kitekintettek az ablakon vagy csak kiszaladtak a kertbe – azonnal a természet lenyűgöző hatása alá kerültek.
Új életük kezdetekor megtalálták ezt az idillikus helyszínt, melyre egy általuk megálmodott házat építettek. Gyorsan berendezkedtek a falai közé, de ahogy telt az idő rájöttek, hogy álmaik otthona mégsem túl harmonikus számukra, sötétnek és lehangoltnak érezték. 
Ekkor keresték fel Iñaki Mujika belsőépítészt. “Azért vették fel velem a kapcsolatot, mert azt szerették volna, hogy a házban sokkal több fény legyen és egy meghitt kapcsolatot teremtsek a rusztikus és modernebb stílusirányzat között.” – meséli Iñaki.

Elsődleges feladat a ház adottságainak megfelelő világítási terv elkészítése lett. “A megfelelő megvilágítás egy adott térben nagyon fontos, így a gerendás mennyezetre változatos és ízléses fényforrásokat választottam.” 
Az optimális megvilágítás kulcsfontosságú egy otthon kialakításakor, hiszen nem csak a stílusát, hangulatát határozza meg, hanem a mi közérzetünket is alapvetően befolyásolja.

Második lépés, a fehér szín hatalma. “A fehér falakat és a hozzá illő világos bútorokat választottam” – meséli a belsőépítész. A megfiatalodott konyha tökéletes példa ennek megfelelő bemutatására. “Bútorok fehér és természetes fából készültek. Nyitott polcokat terveztem, ezáltal összességében egy modernebb összképet értem el.” – mondja Iñaki. Főként természetes és őshonos anyagokat használtak, így ezzel az új arculattal a vidéki otthon egy világos és idillikus hellyé változott.

“A tulajdonosok rusztikus hangulatot szerettek volna, de modern vonásokkal.”

A konyha, a nappali és az ebédlő egy légtérben található és nagyon kényelmes benyomást kelt. “Ez egy jó lehetőség arra, hogy együtt legyünk és mindeközben mindenkinek megvan a saját tere is, amikor csak akarja.” 

Most jöjjön a privát szféra nyugalmi szigete, a hálószoba. 
Első ránézésre tágas, világos és eszményi kilátással rendelkezik. Alaposabban megtekintve mentett bútorokat is fellelhetünk a térben, mely által még személyesebb lesz a látvány a szemünkben. “Vidám illusztrációkat választottunk dekorációs képként. A korábbi ágynak a fejtámláját is lecseréltük egy letisztultabb stílusura. Új világos szőnyeg és függöny került a hálószobába. A tökéletes harmónia teret öltött általuk.” – összegzi Iñaki. 

… és igen, végre a táj mesés színei, fényei, megnyugtató látványa elárasztja őket … minden egyes nap. A komor felhők végleg eloszlottak az otthon felett.

Mi a véleményed erről a hangulatos otthonról? Mi tetszik benne a legjobban?

Amennyiben szeretnél még több külföldi és hazai otthonba, kertbe bepillantani, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz felületeinkhez! 
Facebook oldalunk: A vidéki Ház
Csoportunk: A vidéki Ház – közösségi csoport
Posztolj, véleményezz, kérdezz bátran!

Forrás: elmueble.com